Știri Agricole

Oficialii internaționali: China are destule rezerve de grâne și legume

Oficialii internaționali: China are destule rezerve de grâne și legume
Oficialii internaționali: China are destule rezerve de grâne și legume

Către finalul lunii octombrie, Ministrul Finanțelor din China a îndemnat poporul să își facă provizii de legume și grâne, asigurând o cantitate necesară pentru o perioadă de urgență.

Ascest îndemn a stârnit o stare de panică în jurul populației chineze. Totuși, oficialii au încercat să asigure populația că există o rezervă destul de mare de grâne și legume în China care va ajunge un an și jumătate.

Prețurile legumelor au crescut în ultima perioadă

Spanacul, salata verde și alte legume cu frunze verzi au suferit o majorare a prețurilor care a pus oamenii pe gânduri. Un oficial al Ministerului Agriculturii din China a susținut că această creștere a fost cauzată de fenomenele meteorologice extreme.

„Rezerva este suficientă, așa că oamenii nu au de ce să-și facă griji. Ne așteptăm ca, în China, să se producă anul acesta un total de 750 de milioane de tone de legume, mai mult cu 1% decât anul precedent, însemnând 1,5 kilograme de legume pentru fiecare persoană”, a susținut Tang Ke, Directorul general al Departamentului Piețelor din cadrul Ministerului Agriculturii din China.

Totuși, reprezentantul Ministrului Agriculturii din China a sfătuit agricultorii se extindă și să golească serele și solariile din zona de nord pentru a asigura necesarul întregii populații.

Oficialii internaționali: China are destule rezerve de grâne și legume

Rezerva de grâu și orez este suficientă pentru un an și jumătate

Un alt oficial chinez a susținut că rezerva de grâu și de orez a Chinei este suficientă pentru a hrăni populația timp de un an și jumătate. În plus, producția de grâu și de orez a fost mult mai bună în acest an, a comunicat Liu Lihua, Director în cadrul departamentului de Manangement al Ministerului Agriculturii.

Mai mult, producția de tăiței de orez dintr-o singură zi, poate hrăni întreaga populație a Chinei timp de două zile, a mai declarat Liu Lijua.

„Chiar și în condițiile grele din 2020, au existat destule rezerve în supermarketuri”, a susținut Directorul în cadrul departamentului de Manangement al Ministerului Agriculturii.

Una dintre problemele cu care se confruntă producția grâului din China în acest moment este legată de cantitățile mari de ploaie din ultima vreme care au inundat câmpurile.

Până acum, în China s-a semănat în procent de 83% față de capacitatea normală, cu 3.4% mai puțin decât în mod obișnuit.

În schimb, în China există o cantitate mare de carne de porc, fermele producând cu 6% mai multă carne ca de obicei. Acțiunile la bursa cerealelor nu sunt deloc la un nivel rezonabil, iar oficilii chinezi sfătuiesc oamenii să nu investească spontan în urma creșterii prețului pentru carnea de porc.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.