Știri Agricole

Oaie sălbatică salvată în Australia tunsă de 35 kg de lână

Oaie sălbatică salvată în Australia tunsă de 35 kg de lână
Oaie sălbatică salvată în Australia tunsă de 35 kg de lână

O oaie sălbatică și bolnavă găsită într-o pădure din Australia, numită Baarack de către salvatori, a dat o lână cântărind mai mult de 35 kg – aproape jumătate din greutatea unui cangur adult – după ce a fost tunsă pentru prima dată an.

Oaia a fost găsită de un membru al publicului care a contactat Sanctuarul fermei Edgar’s Mission lângă Lancefield, Victoria, la aproximativ 60 km nord de Melbourne, potrivit domnului misiunii Kyle Behrend.

“Se pare că Baarack a fost odată o oaie deținută (…) Fusese la un moment dat marcat cu urechi. Cu toate acestea, acestea par să fi fost smulse de lâna groasă mată din jurul feței”, a spus dl Behrend.

Cât de des se tund oile

Oile trebuie tăiate cel puțin anual. În caz contrar, lâna continuă să crească și să crească, așa cum sa întâmplat aici”, a spus el.

După tunsul său atât de necesar, dl Behrend a spus că lâna lui Baarack cântărește 35,4 kg.

“În timp ce copitele lui erau în stare excelentă de a alerga peste stâncile din pădure, era într-un fel cam rău. Era subponderal și, din cauza întregii lâne din jurul feței, abia vedea.”

Oaia Baarack înainte de tuns
Oaia Baarack după tuns

Baarack a fost instalată alături de alte oi salvate la Misiunea lui Edgar, a spus dl Behrend, adăugând că „totul merge să arate ce animale cu adevărat rezistente și curajoase sunt oile și nu le-am putea iubi mai mult dacă am încerca”.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *