Trucuri și sfaturi

Nu mai aruncați zeama de la castraveții murați! Întrebuințări în gospodărie și bucătărie

Nu mai aruncați zeama de la castraveții murați! Întrebuințări în gospodărie și bucătărie
Nu mai aruncați zeama de la castraveții murați! Întrebuințări în gospodărie și bucătărie

Murăturile sunt garnituri foarte apreciate în România, iar gospodinele se mândresc cu rețetele pe care le-au primit moștenire. Totuși, nici zeama murăturilor nu este mai prejos.

Chiar dacă nu vă place să o beți pur și simplu, nu o mai aruncați. Există o multitudine de variante în care o puteți folosi, atât în alte preparate, cât și în gospodărie.

Zeama de castraveți murați în gospodărie și bucătărie

Zeama de la castraveții murați poate avea multe întrebuințări în bucătărie. Spre exemplu, cu ajutorul acesteia se pot mura alte legume precum ceapa, usturoiul, morcovii, ardeii grași, etc.

De asemenea, poate fi folosită pentru a marina diferite cărnuri, chiar și pe pește, dar și în sosuri sau în salate pentru a le oferi un gust ușor acrișor. De asemenea, zeama se mai poate pune în dressinguri și în hummus.

Zeama de castraveți murați poate fi pusă chiar și în cocktail-urile făcute de casă. Cele mai potrivite salate pentru această zeamă sunt: salata de cartofi, salata de ton, salata de pui sau salata de paste.

Nu mai aruncați zeama de la castraveții murați! Întrebuințări în gospodărie și bucătărie

Carnea de vită poate fi marinată în această zeamă, fiind extrem de potrivită pentru a o frăgezi, dar și pentru a-i oferi o aromă deosebită. Pentru un meniu complet, puteți fierbe cartofii în zeama de castraveți murați, păstrându-i întregi datorită conținutului de acid.

De asemenea, această zeamă poate fi folosită și pentru a acri ciorbele, oferind un gust cu totul deosebit, dar și în aluatul de pâine.

În gospodărie, zeama de la cstraveții murați se poate folosi pentru a curăța mai ușor tigăile din cupru. În plus, poate fi folosită și în grădină, ajutând la îndepărtarea buruienilor, datorită conținutului de oțet și sare.

Zeama de la castraveți murați – beneficii

Zeama de murături ajută la ameliorarea crampelor musculare, datorită oțetului care nu doar că ameliorează rapid durerile, dar poate ajuta și la oprirea semnalelor nervoase care dau crampe mușchilor obosiți.

De asemenea, ajută la hidratarea corespunzătoare, datorită conținutului de potasiu și sodiu. În plus, zeama de la castraveții murați nu conține grăsimi și poate conține până la 100 de calorii într-o cană, în funcție de rețeta după care este făcută.

Unul dintre efectele benefice foarte cunoscute ale acesteia este împotriva mahmurelii, având efect de calmare a disconforului creat, ajutând la hidratare și la înlocuirea electroliților și sodiului pierduți.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.