Trucuri și sfaturi

Nu mai aruncați apa în care au fiert cartofii. Sfaturi de utilizare din bătrâni

Nu mai aruncați apa în care au fiert cartofii. Sfaturi de utilizare din bătrâni
Nu mai aruncați apa în care au fiert cartofii. Sfaturi de utilizare din bătrâni

Deși, de cele mai multe ori, obișnuim să aruncăm apa în care au fiert cartofii, aceasta are multe întrebuințări atât pentru îngrijire, cât și în casă. Așadar, puteți păstra această apă și o puteți folosi în multe situații, având beneficii la care nici nu v-ați gândit.

De acum încolo, de fiecare dată când fierbeți cartofi, nu vă mai descotorosiți de lichid. Această apă vă poate ajuta atât în gospodărie, cât și în îngrijirea personală, conținând amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți.

Îngrjirea personală

Fiind bogată în vitamine și minerale, apa de la cartofi poate fi un aliat al îngrijirii personale. În plus, nu este deloc costisitoare. Tot ce trebuie să faceți este să strecurați apa, să o puneți într-un vas de sticlă și să o băgați la frigider timp de două ore.

Această soluție se poate folosi în fiecare seară, după procesul de demachiere, având efecte după doar câteva zile. Fiind bogată în amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți, apa de cartofi se poate folosi și ca un tratament pentru îngrijirea părului.

În cazul în care aveți un păr uscat, lipsit de strălucire și de viață, puteți folosi apa în care au fiert cartofii ca tratament natural. Aceasta se poate folosi fie la clătire, fie ca mască de păr. Tot ce trebuie să faceți este să o turnați într-un pulverizator și să udați tot părul. Lăsați apa să acționeze timp de jumătate de oră, urmând să vă spălați pe cap normal și apoi să mai clătiți cu puțină apă de la cartofi.

Nu mai aruncați apa în care au fiert cartofii. Sfaturi de utilizare din bătrâni

Utilizarea în gospodărie

Dacă nu adăugați sare în apa în care fierb cartofii, atunci o puteți folosi ca îngrășământ pentru plante. Tot ce trebuie să faceți este să le udați, folosind această apă, câte puțin, însă în fiecare zi.

De asemenea, o puteți folosi ca hrană pentru animalele de companie. Dacă obișnuiți să faceți câinilor mâncare de casă, atunci puteți folosi această apă. În plus, puteți înmuia hrana uscată a animalelor în apa de la cartofi.

Apa de la cartofi ajută la curățarea mai rapidă a tacâmurilor din argint. Puneți tacâmurile la înmuiat în această apă timp de câteva ore, urmând apoi să le spălați normal.

În bucătărie, apa de la cartofi se poate folosi atunci când gătiți sos de roșii pentru friptură, de exemplu. Amidonul din cartofi vor lega sosul și îl vor face mai gustos. Această apă se mai poate folosi și la supe și ciorbe, făcându-le mai legate și mai delicioase.

Un truc din bătrâni ne învață că puteți folosi apa de la cartofi pentru a face pâine de casă. Astfel, pâinea va avea un gust mai bun, mai dulceag și va fi și mai pufoasă.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.