Știri Agricole

”Noul Fermier”, cel mai nou program al Uniunii Europene. Ce fonduri pot primi beneficiarii

”Noul Fermier”, cel mai nou program al Uniunii Europene. Ce fonduri pot primi beneficiarii
”Noul Fermier”, cel mai nou program al Uniunii Europene. Ce fonduri pot primi beneficiarii

Uniunea Europeană pune la cale o nouă campanie prin care persoanele care doresc să înceapă o nouă afacere în agricultură vor fi încurajați financiar. Astfel, după ce programul “Tânărul fermier” a avut un mare succes, Uniunea Europeană propune proiectul “Noul Fermier”. În cadrul noii campanii vor exista câteva diferențe, iar beneficiarii vor putea primii fonduri de mii de euro.

Cine se va putea înscrie în programul “Noul Fermier”

În nou program, se pot înscrie și persoanele trecute de 40 de ani care doresc să lucreze pământul sau să crească animale. Astfel, beneficiarii programului “Noul Fermier”, pot primi sume de până la 100.000 de euro, bani nerambursabili.

Unul dintre tinerii fermieri care s-a bucurat de fondurile europene acordate prin programul “Tânărul fermier” este David George, în vârstă de 36 de ani. Fermierul a reușit să construiască șase solarii noi în care cultivă roșii, cu ajutorul fondurilor europene.

”Deci nu-mi venea să cred când m-a sunat și mi-a zis că vezi că au intrat banii. Nici nu m-am gândit, adică e o sumă de bani, 40.000 de euro. Ne-a dat un pas în față, am luat tot ce vedeți aici, țevi”, a declarat tânărul fermier pentru stirileprotv.ro.

Persoanele care au cunoștințe agricole vor putea să acceseze banii mai rapid

Cea mai recentă campania a Uniunii Europene, “Noul Fermier”, va fi valabilă și pentru persoanele care au trecut de vârsta de 40 de ani și doresc să își deschidă o afacere în agricultură.

”Noul Fermier”, cel mai nou program al Uniunii Europene. Ce fonduri pot primi beneficiarii

”Am primit solicitări în valoare totală de peste 600 de milioane de euro de la aproximativ 15.000 de tineri fermieri, însă alocarea totală a măsurii prin PNDR era de 467 de milioane de euro, deci nu aveam posibilitatea să finanțăm toate proiectele și în urma procesului de selecție, în urma evaluării proiectelor, au fost finanțate aproximativ 10.500 de proiecte”, a comunicat Călin Nuțu, directorul de comunicare al AFIR pentru sursa citată.

Așadar, persoanele care doresc să pornească o afacere în domeniul agriculturii, pot primi suma de 100.000 de euro, bani nerambursabili.

”Să fie ceea ce se numește “șeful exploatației agricole”, adică trebuie să dovedească că într-adevăr își încep o afacere în mediul rural și el sau ea este managerul acelei afaceri. Plus de asta, va fi nevoie să treacă prin niște traininguri”, a declarat, conform sursei citate, Alin Mituța, eurodeputat în comisia de agricultură a Parlamentului European.

Conform statisticilor, mai bine de jumătate din românii care lucrează în domeniul agriculturii au vârsta de peste 50 de ani. Astfel, programul “Tânărul fermier” a avut succes, încurajând aproximativ 11.000 de tineri să lucreze în agricultură.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.