Descoperă

Medicul Alexandru-Vlad Ciurea dezvăluie: „Mâncarea naturală, de la țară, este cel mai important supliment pentru organism”

Medicul Alexandru-Vlad Ciurea dezvăluie: "Mâncarea naturală, de la țară, este cel mai important supliment pentru organism"
Medicul Alexandru-Vlad Ciurea dezvăluie: "Mâncarea naturală, de la țară, este cel mai important supliment pentru organism"

În ultimii ani, specialiștii au pus foarte mare accent pe produsele procesate, pline de chimicale care dăunează organismului. Deși unele dintre aceste produse se regăsesc încă pe piață, medicii susțin că mâncarea sănătoasă este unul dintre cei mai importanță factori ai unui organism puternic.

E-urile, foarte periculoase pentru sănătate

Printre aceștia, se află și medicul neurochirurg Alexandru-Vlad Ciurea care a susținut, într-o postare pe pagina sa de Facebook din luna martie a anului trecut, că mâncarea de la țară, cât mai puțin procesată este, alături de apă și oxigen, cel mai bun supliment pentru organism.

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la ţară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ţinută cât mai puţin la congelator, fără aditivi, fără coloranţi. Pentru că, pe lângă apă, odihnă şi oxigen, şi mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de ştiut că mâncarea procesată vine uneori «la pachet» cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, a declarat pe pagina de Facebook neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea.

Specialistul a atras atenția și asupra lipsei de educație alimentară a românilor cu privire la produsele procesate pe care le consumă. Acesta susține că românii sunt atrași de produsele necostisitoare și nu mai țin cont de chimicalele și E-urile de pe etichetă.

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că primii pași pentru un creier sănătos sunt foarte simpli și la îndemâna tuturor. Ne trezim devreme, facem câteva exerciții de repirație și bem două pahare de apă la temperatura camerei.

”Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele. Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune «locomotiva» în mișcare”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, într-un interviu pentru libertatea.ro.

Medicul Alexandru-Vlad Ciurea dezvăluie: "Mâncarea naturală, de la țară, este cel mai important supliment pentru organism"

„Un exemplu: E 951, îndulcitor şi potenţiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare şi distrugere. Prin urmare, produce migrene, ameţeli, oboseală cronică şi multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Din păcate, educaţia alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food şi în general mâncarea procesată sunt la îndemână şi la preţuri mici. Recomand să fim atenţi la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenţilor şi tinerilor noştri”, a completat medicul Ciurea.

Odihna, un alt element important pentru un organism sănătos

Conform medicului neurochirurg Ciurea, odihna este foarte importantă, mai ales atunci când ne este cerută de organism, sfătuindu-ne să avem grijă la ce ne cere acesta pentru a evita epuizarea.

„Organismul nostru ştie exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simţim că suntem obosiţi, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează şi ajungem la epuizare. Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ţinem cont de ele, iată un efect: nonperformanţa. A lua medicamente pentru a suplini odihna este o greşeală. Tratamentul este în noi şi doar în noi. Trebuie să ne acordăm momente de odihnă”, a subliniat medicul.

Profesorul Universitar Doctor Alexandru-Vlad Ciurea este unul dintre cei mai mari medici români, dar și autor și cercetător științific. Acesta a realizat peste 23.000 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă