Știri Agricole

Mai mulți bani pentru agricultori de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunțat că va mări bugetele pentru politica agricolă comună. Suma pe care CE o va oferi în plus este de 9 miliarde euro. De asemenea, Comisia Europeană va pune la dispoziție 15 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală.

Propunerea de buget este valabilă pentru anul 2021

Fondul european de garantare agricolă va fi suplimentat cu 4 miliarde de euro. Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală va fi mărit cu 5 miliarde de euro. De asemenea, se vor adăuga 500 de milioane de euro la Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM).

15 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală

Comisia Europeană va oferi acești bani prin programul „UE – noua generație”. Astfel, suma va fi utilizată pentru a „sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziției verzi și în îndeplinirea obiectivelor ambițioase ale Europei în materie de climă și mediu”, conform comiarului pentru agricultură și dezvoltare rurală Janusz Wojciechowski din cadrul CE. El consideră că, astfel, fermierii vor fi sprijiniți și economia rurală va fi mai înfloritoare.

Din toată această sumă, conform primelor informații, România ar urma să primească 1,42 miliarde de euro.

Miron Catalina
Experienta de 5 ani in presa online, a redactat stiri si informatii de actualitate pentru mai multe publicatii din Romania. Abilitatea de a transmite cititorilor stiri de ultima ora si informatii oficiale se regaseste in articolele Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.