Știri Agricole

Cât costă kilogramul de pepene la piață în 2020. A ieșit producția de pepeni de Dăbuleni

pret pepeni
Prețul pepenilor de Dăbuleni în 2020

Pepenii de Dăbuleni au fost puși în vânzare, deși anul 2020 nu a fost deloc bun pentru culturi.

În ciuda secetei dar și a ploilor abundente din ultima săptămână, a ieșit și recolta de pepeni 2020.

Cât costă kilogramul de pepene la piață și cu cât pleacă de la producător

În piețele din București, pepenii ajung să coste 4-5 lei kilogramul. Asta în ciuda faptului că de la agricultori, pepenele pleacă cu 2 lei/kilogram. Producătorii sunt nemulțumiți, considerând că prețul atât de scăzut este cauzat de importurile de fructe.

La piața En-Gros din Dăbuleni și la Târgul Pucheni, prețul pepenilor este de 2 lei pentru comercianții care, ulterior, îi vor vinde la piață cu 4 sau chiar 5 lei kilogramul.

În supermarketuri, pepenii sunt mai ieftini

Cei care “strică piața” de pepeni sunt importatorii, care aduc în țară fructele cu 1 leu kilogramul. Se vede și în supermarketuri această metodă, unde pepenii costă 2,5 lei kilogramul, practic, acesta fiind prețul pe care producătorii din Dăbuleni îl vând la en-gros.

Dacă producătorii români de pepeni ar fi nevoiți să vândă pepenii la 1 leu per kilogram, aceștia nu ar mai înregistra aproape deloc profit.

Cu toate acestea, din experiența anilor trecuți, știm că de la jumătatea sezonului, pepenii vor ajunge să coste în 2020 chiar și un leu pe kilogram la piață.

Miron Catalina
Experienta de 5 ani in presa online, a redactat stiri si informatii de actualitate pentru mai multe publicatii din Romania. Abilitatea de a transmite cititorilor stiri de ultima ora si informatii oficiale se regaseste in articolele Agromedia.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *