Descoperă

Leguma favorită a românilor care se vinde mai scump decât carnea! Cât costă 1 kilogram și ce beneficii miraculoase are primăvara

Nu mai e un secret pentru nimeni că, în ultima perioadă, prețurile au crescut destul de mult astfel că, oamenii sunt nevoiți să scoată bani buni din buzunare dacă vor să mănânce sănătos! Care e leguma favorită a românilor, care se vinde mai scump decât carnea! Cât costă 1 kilogram și ce beneficii miraculoase are primăvara.

Încă din cele mai vechi timpuri, urzicile au fost folosite pentru a trata mușchii și articulațiile dureroase, eczemele, artrita, guta și anemia. În prezent, mulți oameni folosesc această plantă pentru a trata și alte probeleme de sănătate.

Urzicile au apărut deja pe piață, în România, însă prețul lor este unul destul de piperat. Un kilogram costă 40 de lei, mai mult chiar decât carnea de porc care se vinde cu 24 de lei și cea de vită, care se vinde cu 38 de lei.

„Este exagerat, în contextul în care anul trecut, cât erau? Cred că undeva la 25-30 de lei. Deci preţurile cresc de la zi la zi. Dacă vorbim de carnea de pui, sunt mai scumpe”, spune un român, scrie observatornews.ro.

Deși prețul este unul mare, sunt multe persoane care consideră că sănătatea este mai importantă și sunt dispuși să plătească acest preț pentru a le consuma.

„Sunt pline de vitamine liposolubile, adică vitamină K, E, A. Hidratează foarte bine, având multe minerale în compoziţia lor. (…) Din punct de vedere caloric sunt foarte slabe caloric. Înnoiesc sângele. După iarnă, avem nevoie de clorofilă, de hemoglobină, de fier mult. Şi atunci combat anemia. Tot ce înseamnă suc de urzică, sote-uri de urzică, ciorbele care conţin urzici”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriţionist, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

La restaurant, o porție de urzici costă aproximativ 35 de lei porţia.

„După ce le-am curăţat foarte bine şi au stat câteva ore în apă, le vom opări în apa deja infuzată cu leuştean uscat, cu cimbrişor, usturoi proaspăt curăţat. După ce le-am opărit şi le-am pus într-un şoc termic, ca să-şi păstreze culoarea şi fermitatea, le-am procesat. Le voi turna într-un sifon (…) Avem un ou poşat şi gătit în baie de ulei, dat prin pesmet panko destul de crocant, peste care o să punem spuma de urzici. Dedesubt avem mămaliga cu brânză. O reţetă de urzici reinterpretată”, a arătat Mircea Mădălin, chef restaurant, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Evident, dacă veți alege să gătiți acasă urzici, veți ieși mai ieftin și, pe internet, cu siguranță veți găsi o mulțime de rețete pentru a le găti în așa fel încât să îi cuceriți pe cei dragi cu gustul acestui preparat.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă