Trucuri și sfaturi

La ce se folosesc, de fapt, frunzele de nuc

La ce se folosesc, de fapt, frunzele de nuc
La ce se folosesc, de fapt, frunzele de nuc

Frunzele de nuc pot fi considerate drept un leac tradițional. Atât frunzele, cât și fructele și cojile fructelor nucului aduc multe beneficii pentru sănătate. Astfel, frunzele de nuc ajută în mai multe situații ca remediu natural, fiind de folos și în tratamentele care au ca scop îngrijirea personală.

Frunzele de nuc sunt bogate în acid galic, vitamina C, ulei esențial, flavone, principii amari, pigmenți cu culori din toată gama de verde, și derivați naftochinonici ce au proprietăți fungicide, antibacteriene, având acțiune astringentă, hipoglicemiantă, hipotensivă.

Când trebuie culese frunzele de nuc

Specialiștii recomandă ca frunzele de nuc să fie culese la începutul verii, atunci când culoarea lor este un verde intens. Frunzele se culeg fără codiță și se usucă la loc bine aerisit și umbros. Atunci când frunzele se sfărâmă cu ușurință în palmă, sunt uscate corespunzător și pot fi depozitate în pungi de plastic sau saci.

Ceaiul din frunze de nuc

Ceaiul din frunze de nuc are efecte extraodinare asupra organismului uman. Acesta se prepară prin infuzie, într-un mod foarte simplu. Pentru o cană de apă, se folosește o lingură de frunze uscate. Efectele ceaiului sunt detoxifiante, reducând glicemia, ajutând la tonifierea organismului și scăzând tensiunea arterială.

De asemenea, ceaiul din frunze uscate de nuc se recomandă și persoanelor care suferă de insomnie și anxietate, având un efect de calmare atunci când este consumat înainte de culcare.

Infuzia de ceai de nuc se mai folosește și în cazul persoanelor care suferă de transpirație excesivă, reducând-o. Ajută la funcţionarea normală a rinichilor şi a tractului intestinal și poate fi folosită și pentru a dezinfecta zonele infectate, ca uz extern. Ceaiul din frunze de nuc poate grăbi vindecarea afecțiunilor pielii.

Frunzele de nuc – tratament împotriva căderii părului

Persoanele care se confruntă cu această problemă au folosit frunzele de nuc încă din Antichitate. În primul rând, cu ajutorul frunzelor de nuc, se poate vopsi un păr șaten, ajungând să aibă o culoare arămie. Această vopsea naturală se obține prin simpla fierbere a frunzelor de nuc și prin aplicarea apei colorate pe părul proaspăt spălat.

Efect benefic pentru ten

Frunzele nucului au un efect benefic îndeosebi pentru tenul gras, luptând împotriva roșeții pielii și a iritațiilor. Tratamentul constă în infuzarea a patru linguri din frunze uscate de nuc la o cană de apă.

Tincura din frunze de nuc are numeroase beneficii asupra organismului

Pentru a obține tincură din frunzele nucului, folosiți 2-3 linguri de frunze uscate de nuc, 150 ml alcool şi 100 de ml apă plată. Acest amestec se lasă la macerat timp de două săptămâni, urmând să se filtreze și să se lase la frigider cu scopul de a se limpezi. În cazul este care este depozitată în recipiente din sticlă, tinctura se poate păstra timp de doi ani.

Persoanele care se luptă cu probleme ale aparatului cardio-vascular, afecţiuni digestive, diabetul zaharat sau reumatism pot înghiți o jumătate de linguriță din această tinctură, înainte de masă. Totuși, se recomandă părerea specialiștilor înainte de utilizare.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.