Descoperă

Ingerul rinichilor, planta diuretică, cicatrizantă, antireumatică și antiinflamatorie. Ameliorează cistita cu succes

Mesteacanul este un real remediu natural pentru o multitudine de afectiuni. Mai exact, are proprietati diuretice, depurative, cicatrizante, antireumatice, antiinflamatorii, astingente. In plus, este un foarte bun dezinfectant. Este foarte bun pentru afectiunile rinichilor si in plus, contribuie la mentinerea sanatatii lor.

Specialistii spun ca intern, mesteacanul este foarte bun in afectiuni precum: diabetul zaharat, obezitate, ascita, constipatie, edeme, hipertensiune arteriala, nefrite, cistite, litiaza renala. Se pare ca este un real adjuvant in starile febrile, in gripa, sinuzita si poate sa combata anemia si insomnia.

In medicina naturista frunzele de mesteacan sunt utilizate in primul rand pentru proprietatile sale analgezice. Nu in ultimul rand planta este utilizata pentru efectele sale benefice de calmare a pielii. Mai exact este foarte buna in tratarea sau ameliorarea eczemelor, alopeciei, psoriazisului.

Daca este utilizat extern, el are efecte terapeutice in caz de alopecie, reumatism, artroze, artrite, dermatoze, psoriazis, celulita si acnee.

Mesteacanul este o sursa excelenta de vitamina C. De la el se pot utiliza frunzele, scoarta, mugurii, seva in scopuri curative.

Iata care sunt proprietatile terapeutice ale mesteacanului:

Este de real ajutor in afectiunile rinichilor, datorita proprietatilor sale diuretice. Astfel, amelioreaza colica renala, nefrita, cistita. In plus, ajuta rinichii sa functioneze corect.
Scoarta de mesteacan este buna daca este facuta sub forma de infuzie impotriva gripei si a starilor febrile.

Amelioreaza durerea specifica colicilor abdominale.

Reduce nivelul colesterolului rau din sange.

Combate infectiile fiind un antibacterian excelent.

Frunzele de mesteacan sunt laxative naturale si contribuie la eliminarea constipatiei. Totul este sa bei o ceasca de ceai de mesteacan. In plus, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, ceaiul de mesteacan amelioreaza durerea de stomac, crampele, balonarea, diareea.

Infuzia de mesteacan este utila in combaterea matretii dar poate si sa intareasca firul de par.

Daca este utilizat extern sub forma de cataplasma sau sub forma de ulei, mesteacanul este bun in combaterea celulitei. Totodata, uleiul esential din frunze de mesteacan ajuta la ameliorarea si calmarea durerilor reumatice.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă