Descoperă

Încă mai cumperi afine? Metode simple și ingenioase de cultivare, care te scapă de prețurile umflate

Afinele sunt perfecte pentru orice mic dejun. De asemenea, afinele reprezintă o gustare delicioasă, chiar și atunci când sunt servite separat. Din păcate, aceste fructe de pădure pot fi destul de costisitoare.

Dar dacă veți cultiva afinii acasă, veți putea evita prețurile umflate și veți avea ocazia să savurați fructe proaspete din propria dumneavoastră grădină.

1. Documentare

Înainte de a planta tufa de afine, documentați-vă și asigurați-vă că ați cumpărat o tufă, care se va dezvolta foarte bine în climatul dumneavoastră. Unii afini se simt mai bine în zonele cu climă umedă, în timp ce alții se descurcă de minune în regiunile cu temperaturi scăzute.

2. Examinați solul

Este foarte important mediul în care se dezvoltă planta. Specialiștii recomandă solul cu pH-ul cuprins între 4 și 5.

3. Plantați-i corect

Afinii sunt iubitori de lumină solară. Lăsați o distanță de minim 1.5 m între tufe. Dacă optați pentru plantarea în ghiveci, alegeți unul de 50 cm.

4. Protejați-i

Afinii sunt predispuși la pasări, gândaci și alte creaturi. Îi protejați, înrămându-i cu pari de bambus și acoperindu-i cu plasă alimentară.

5. Asigurați-le longevitatea

O tufă de afine poate face fructe pâna la 15-20 de ani. Ca să le asigurați longevitatea, tundeți-le o dată la câțiva ani.

6. Obțineți ceea ce este mai bun

Afinile se pot culege în luna iulie. Fructele coapte vor cădea de pe tufă în mâinile dumneavoastră.

Cultivarea afinilor este un mod minunat de creare a propriei grădini pe terasă sau balcon, mai ales dacă locuiți într-o casă mică. Dacă prietenii voștri ar fi încântați de deținerea propriilor lor stocuri de afine, distribuiți-le acest articol prin intermediul rețelelor de socializare!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă