Trucuri și sfaturi

Iată cum puteți să eliminați toți dăunătorii din grădina dumneavoastră, utilizând doar soluții naturale!

1. „SUCUL” DE GÂNDACI

Dacă nu vă este scârbă de gângănii, atunci acest pesticid este o opțiune minunată pentru dumneavoastră. Căutați gândaci, melci, viermi și alte târâtoare înfiorătoare prin grădină. Puneți-le în vasul de la blender, adăugând și puțină apă, cât să le acoperiți. După ce le veți mixa, transferați soluția obținută într-o sticlă și pulverizați-o pe frunzele plantelor (atât pe față cât și pe dosul lor). Insectele nu se vor mai apropia de ele.

2. SPRAY-UL CU USTUROI

Usturoiul este un compus excelent pentru plante. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale și antifungice, el este un pesticid foarte bun. Ca să preparați soluția de usturoi, pur și simplu pisați cățeii acestuia și combinați-i cu apă. Lăsați soluția să se pătrundă pe parcursul a 6 ore. Înainte de a o strecura, adăugați puțin detergent natural pentru spălarea vaselor în ea. Diluați soluția de usturoi cu 4 litri de apă și transferați-o într-o sticlă cu pulverizator. Stropiți plantele cu ea de 1-2 ori pe săptămână. Preparați o soluție proaspătă în fiecare săptămână.

Notă: Evitați stropirea plantelor comestibile în preajma perioadei de recoltare, deoarece usturoiul le poate influența gustul. De asemenea, luați în considerație faptul că usturoiul va omorî toate insectele, chiar și pe cele folositoare. De aceea, stropiți plantele în mod corespunzător.

3. SPRAY-UL CU ULEI ESENȚIAL DE MENTĂ

Unii specialiști afirmă că aveți nevoie doar de o soluție preparată din 2 ingrediente, ca să vă protejați grădina. Ca să o pregătiți, adăugați o picătură de ulei esențial de mentă la fiecare 35 ml de oțet. Nu utilizați oțet de cidru de mere, deoarece musculițele sunt atrase de aroma lui. Soluția obținută trebuie pulverizată în jurul grădinii, evitând stropirea directă pe plante, deoarece oțetul le poate distruge.

4. SPRAY-UL CU ARDEI IUTE

Acest spray disponibil vă va ajuta să eliminați afidele, gândacii, moliile și broaștele-săritoare din grădina dumneavoastră. Ca să-l preparați, amestecați o lingură de ardei iute măcinat, 6 picături de detergent pentru spălarea vaselor și 4 litri de apă. Păstrați soluția obținută într-un loc întunecos și răcoros. Stropiți plantele cu ea săptămânal.

5. LAPTELE

Ca să protejați plantele de făinare (oidium), încercați să folosiți laptele. Specialiștii spun că puteți să-l utilizați pentru a rezolva problema dăunătorilor, dar și pentru a ocroti plantele sensibile la făinare, cum ar fi mazărea, castraveții și dovlecii. Ca să preparați soluția insecticidă, amestecați laptele cu apa în proporții egale.

Protejarea plantelor dumneavoastră nu trebuie să implice folosirea chimicalelor. Ce pesticide naturale cunoașteți și utilizați? Distribuiți acest articol prietenilor voștri și răspundeți-ne prin comentarii!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.