Descoperă

Grădina cu plante vindecătoare din Harghita, locul unde turiștii vin să-și caute sănătatea. Ce leacuri se găsesc aici

Grădina cu plante vindecătoare din Harghita, locul unde turiștii vin să-și caute sănătatea. Ce leacuri se găsesc aici
Grădina cu plante vindecătoare din Harghita, locul unde turiștii vin să-și caute sănătatea. Ce leacuri se găsesc aici

Csiki Emese, o femeie care a locuit la oraș toată viața, a hotărât să-și schimbe cu totul planurile și să pună la dispoziție turiștilor un loc cu totul unic în România. Pasionată de puterea plantelor de leac, Csiki Emese s-a mutat în zona rurală unde a creat o grădină cu plante tămăduitoare care a devenit, în scurt timp, o atracție turistică.

Când pasiunea devine afacere

După ce toată viața a trăit în orașul Miercurea Ciuc, Emese a hotărât să-și dedice timpul și resursele sale unei pasiuni care acum a devenit o afacere înfloritoare. Fiind pasionată de ierburile vindecătoare, folosite de sute de ani, Emese a cumpărat un hectar de pământ în comuna Avrămești, județul Harghita și a transformat locația într-un obictiv turistic.

Oamenii din toată țara vin la grădina sa vindecătoare, unde găsesc plante precum isop, sunătoare, echinaceea și mentă sălbatică. Turiștii admiră grădina plină de miresme îmbietoare și pot cumpăra plantele de leac și ceaiurile puse la dispoziție.

Produsele din grădină sunt certificate BIO

Produsele lui Emese sunt certificate BIO și create din plantele din curte, iar această afacere a ajutat-o pe femeie să strângă bani pentru a renova și casa bătrânească de pe teren, veche de 300 de ani. Astfel, pasiunea sa a devenit o afacere, iar produsele au mare succes, fiind vândute și în magazine.

La fiecare sfârșit de săptămână, turiștii vin din toate colțurile țării pentru o gură de aer proaspăt și pentru a achiziționa plantele de leac. În plus, există zile în care Emese invită specialiști care să le vorbească oamenilor despre beneficiile plantelor și despre modul în care trebuie utilizate.

Cultura pentru plantele medicinale a început să ia deja avânt în majoritatea țărilor, însă, în România, nu există destui specialiști certificați care să ofere educație în acest domeniu. La noi în țară, astfel de plante cresc, de multe ori, sălbatic, pe câmpuri sau pe marginea drumului, însă nu există destule cunoștințe despre beneficiile acestora.

Turiștii sunt invitați să se bucure de un moment de liniște în grădina din Harghita. Aici, pot alege plantele singuri, se pot hrăni cu fructe din copaci și se pot reculege, departe de agitația vieții cotidiene.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă