Descoperă

Gogonele pentru iarna- Sunt crocante si se pot manca dupa 2 zile

Ingrediente:

Rosii verzi(gogonele) – 1 kg

Usturoi 3 catei

Ardei iute 3 buc

Piper negru boabe 6 buc

Frunza de dafin 1 buc

Zahar 1 lingurita

Sare 1 lingura

Otet 1,5 linguri

Marar verde dupa gust

Patrunjel verde dupa gust

Mod de preparare:

Spalati rosiile verzi si taiati cu grija tulpina.

Puneti piper, frunze de dafin, marar si patrunjel pe fundul unui borcan de 1,5 litri.

Asezati rosiile pana la mijlocul borcanului.

Se acopera cu un alt strat de verdeata, apoi se adauga rosiile deasupra.

Se toarna apa clocotita in borcan pana sus si se acopera cu un capac.

Lasati-l sa actioneze 15 minute.

Se scurge, apoi se toarna din nou apa clocotita, se acopera si se mai lasa inca 20 de minute.

Scurgeti apa intr-o cratita si aduceti la fierbere.

Intre timp, adaugati sare, zahar si otet in borcan.

Se toarna apa fiarta si se strange bine capacul.

Intoarceti borcanul inchis cu capul in jos si acoperiti-l cu un prosop.

Lasati-l sa se raceasca complet.

Puteti manca rosii verzi aproape imediat.

Lasati sa stea cateva zile si luati primul esantion.Rosiile verzi murate se pastreaza bine toata iarna la temperatura camerei.

Daca abia astepti sa iei primul esantion, il poti face dupa doua zile.

Pofta buna!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă