Trucuri și sfaturi

Fructul mult mai puternic decat lamaia – o singura boaba echivaleaza cu 20 de portocale

Fructul mult mai puternic decat lamaia – o singura boaba echivaleaza cu 20 de portocale
Fructul mult mai puternic decat lamaia – o singura boaba echivaleaza cu 20 de portocale

Probabil ca ai vazut si tu prin hipermarketuri sau pe la plafar agrise, in general agrise uscate.

Agrisa Indiana apartine grupului cu cele mai faimoase plante din medicina. Pentru mai bine de 500 de ani, indienii au folosit acest fruct miraculos. Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si are proprietati de reintinerire a organismului.

Este de culoare galbena sau verde si poate ajunge pana la 18 metrii. Aceasta planta nu este utilizata doar de indieni, ci si de popoarele din intreaga lume, avand un gust dulce-acrisor, piperat si amar in acelasi timp.

1 agrisa= 20 de portocale

Daca masuram 100 g de agrise proaspete, reprezinta echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.

Cu totii stim de ce vitamina C este atat de importanta. Ajuta la indepartarea radicalilor liberi, intareste sistemul osos, sistemul imunitar, curata vasele de sange si produce leucocite.

Acest fruct nu contine doar vitamina C, in el se gasesc si flavonoide, tanin si minerale.

Agrisa ajuta si la eliberarea de tuse, va scapa de durerile de gat si de alte probleme respiratorii, inclusiv astm si bronsita.

Ce beneficii aduc agrisele sanatatii?

– Agrisele au un usor efect diuretic datorita continutului bogat de apa – urinarea ajuta ca organismul sa elimine toxinele si excesul de sare, apa si acid uric. Poti chiar sa si slabesti avand in vedere ca urina este alcatuita in proportie de 4% din grasimi

– Agrisele mentin rinichii sanatosi si previn infectiile urinare si uterine

– Agrisele protejeaza organismul impotriva radiatiilor.

– Agrisele ajuta in cazul tusei cronice din perioada copilariei, datorate tuberculozei sau astmului alergic

– Agrisele au proprietati antibacteriene, sprijina organismul in lupta impotriva infectiilor, sustinand sistemul imunitar, ceea ce va creste rezistenta la boli

– Agrisele stimuleaza grupul izolat de celule care secreta insulina, reducand astfel glicemia in cazul pacientilor ce sufera de diabet – se recomanda consumul sucului de agrise cu un varf de turmeric de doua ori pe zi inainte de masa.

– Agrisele intaresc muschii inimii, fiind bogate in antioxidanti, antocianine, flavonoide, potasiu etc

– Agrisele se folosesc sub forma de tratament impotriva acneei, roselilor si a multor alte inflamatii.

– Agrisele refac fibra capilara. Amestecati pudra de agrise cu putina apa si lasati 60 de minute, dupa care aplicati prin masare la nivelul scalpului pentru a reface fibra capilara, pentru a hidrata si a-i da parului stralucire si vitalitate. Lasati sa actioneze timp de 30 de minute pana la o ora, dupa care clatiti.

– Agrisele ajuta in cazul durerilor stomacale. Durerile abdominale, diareea, voma, crampele, infectiile si problemele digestive, pot fi rezolvate cu ajutorul agriselor.

– Agrisele indeparteaza toxinele din ficat. S-a confirmat stiintific faptul ca agrisele sunt esentiale in tratarea ficatului. Il protejeaza de efectele adverse ale medicamentelor (mai ales acelea impotriva tuberculozei) si indeparteaza toxinele.

– Agrisele ajuta la imbunatatirea metabolismului proteic, te ajuta sa slabesti

– Agrisele sprijina si sistemul reproductor masculin si feminin si pot combate problemele de infertilitate.

Agrișa indiană aparține grupului cu cele mai faimoase plante din medicină. Pentru mai bine de 500 de ani, indienii au folosit acest fruct miraculos…

Acesta ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și are proprietăți de reîntinerire a organismului.

Este de culoare galbenă sau verde și poate ajunge până la 18 metri. Această plantă nu este utilizată doar de indieni, ci și de popoarele din întreaga lume, având un gust dulce-acrișor, piperat și amar în același timp.

O agrișă este echivalenta a 20 de portocale…

Dacă măsurăm 100 g de agrise proaspete, acestea reprezintă echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de știință au demonstrat faptul că acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.

Cu toții știm de ce vitamina C este atât de importantă. Ajută la îndepărtarea radicalilor liberi, întărește sistemul osos, sistemul imunitar, curață vasele de sânge și produce leucocite.

Acest fruct nu conține doar vitamina C, în el se găsesc și flavonoide, tanin și minerale. Agrișa ajută și la eliberarea de tuse, va scapă de durerile de gât și de alte probleme respiratorii, inclusiv astm și bronșită.

Lupta împotriva diabetului
Susține bună funcționare a ficatului, pancreasului, reduce balonarea și durerea. Un consum regulat de agrise, poate reduce nivelul zahărului din sânge (în cazul persoanelor cu diabet, mai ales aceia cu grad 2), echilibrează secreția de insulină.

Cercetările au arătat faptul că 3 grame de pudra de agrișă este mult mai eficientă decât multe alte medicamente pentru diabet.

Înfrumusețează pielea, părul și unghiile
Agrișele ajută la refacerea țesutului, împiedică apariția firelor albe și a căderii părului, îl fortifică și reprezintă o soluție bună împotriva mătreții. Agrișele reprezintă un produs natural care este întâlnit în numeroase articole cosmetice precum șamponul, cremele de față și multe altele.

Ajută la refacerea pielii
Aceste fructe se folosesc sub formă de tratament împotriva acneei, roșelilor pielii și a multor alte inflamații.

Reface fibra capilară
Amestecați pudra de agrișe cu puțină apă și lăsăți 60 de minute, după care aplicați prin masare la nivelul scalpului pentru a reface fibră capilară, pentru a hidrata și a-i reda părului strălucire și vitalitate. Lăsați sa acționeze timp de 30 de minute până la o ora, după care clătiți.

Ajută în cazul durerilor stomacale
Durerile abdominale, diareea, voma, crampele, infecțiile și problemele digestive, pot fi rezolvate cu ajutorul agrișelor.

Îndepărtează toxinele din ficat
S-a confirmat științific faptul că agrișele sunt esențiale în tratarea ficatului. Îl protejează de efectele adverse ale medicamentelor (mai ales acelea împotriva tuberculozei) și îndepărtează toxinele.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.