Durianul, un fruct din Asia de Sud-Est, are un miros puternic și a fost interzis în mai multe localuri publice, dar este plin de nutrienți și poate înlocui cu succes carnea.
Durianul este consumat de obicei în Thailanda, Indonezia, China sau Malaezia. Acest fruct a fost interzis în mai multe locuri publice, în hoteluri sau în mijloace de transport în comun din cauza duhorii pe care o emană când este curățat.
În ciuda mirosului, fructul durian este delicios și poate înlocui carnea!
Durianul poate fi mâncat ca atare sau integrat în diverse rețete. Gustul fructului este o combinaţie de brânză, migdale, usturoi şi caramel, notează healthline.com.
Durianul este bogat în antocianine, carotenoizi, polifenoli şi flavonoide, antioxidanţi puternici.
Fructul minune care înlocuiește carnea
Grăsimile simple şi zaharurile energizează corpul. Datorită alcătuirii sale, fructul durian este recomandat în dieta copiilor subponderali, având un aport mare de calorii.
Durianul reduce colesterolul „rău”, grație mineralelor și vitaminelor conținute. Pulpa unui fruct durian cântărește aproximativ o jumătate de kilogram.
În 250 de grame de pulpă de durian regăsim:
357 de calorii
66 de grame de carbohidraţi
9 grame de fibre
4 grame de proteine
Vitamina C – 80% din doza zilnică recomandată
Vitamina B6 – 38% din doza zilnică recomandată
Potasiu – 30% din doza zilnică recomandată
Acid folic – 22% din doza zilnică recomandată
Magneziu – 18% din doza zilnică recomandată