Mandarinele nu sunt doar delicioase, ci includ și multe substanțe nutritive și vitamine care pot ajuta la prevenirea bolilor. Aflați mai jos cele mai importante beneficii pentru sănătate ale mandarinelor!
Dacă doriți ceva gustos care are tone de beneficii pentru sănătate, avem o sugestie. Mandarinele ar trebui să aibă întotdeauna un loc pe lista de cumpărături. De ce sunt mandarinele atât de potrivite pentru a fi consumate, mai ales în perioada lunilor de iarnă.
Mandarinele
Inițial cultivate în Asia, și-au găsit drumul prin Europa, Africa, Australia și, în cele din urmă, în SUA. Mandarinele sunt mai mici decât portocala medie și ușor de decojit. În plus, sunt versatile și funcționează bine și în feluri de mâncare savuroase.
Acesta nu este singurul lor talent. Continuați să citiți și descoperiți toate beneficiile lor minunate!
Mandarinele, valori nutriționale
Mandarinele se mândresc cu un profil nutrițional impresionant. O mandarină medie de 88 grame împachetează următorii nutrienți:
Calorii: 47
Carbohidrati: 12 grame
Proteine: 0,7 grame
Grăsime: 0,3 grame
Fibre: 2 grame
Vitamina C: 26% din valoarea zilnică (DV)
Magneziu: 2,5% din DV
Potasiu: 3% din DV
Cupru: 4% din DV
Fier: aproape 1% din DV, arată Healthline.
Mandarinele oferă peste un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este importantă pentru sănătatea pielii, vindecarea rănilor, și funcția imunitară corespunzătoare.
Mandarinele oferă, de asemenea, minerale importante. Deși nu sunt o sursă bogată de cupru, se mândresc cu mai mult decât majoritatea fructelor. Cuprul este esențial pentru sănătate, deoarece ajută la producția de celule roșii din sânge și la absorbția fierului. Astfel, ajută la transportul oxigenului către țesuturile tale.
Mandarinele, pline de antioxidanți
Aruncați o privire la valoarea nutritivă a mandarinelor și veți constata că sunt ambalate cu o serie de vitamine și minerale esențiale organismului. Aceste portocale mici se mândresc cu peste un sfert din doza recomandată de vitamina C pe ceașcă.
Mandarinele au, de asemenea, antioxidanți cum ar fi beta-caroten, luteina, și zeaxantina. Aceste carotenoide ajută la menținerea ochilor și a pielii sănătoase, potrivit US Citrus.
Madarinele ajută la creșterea părului
Mandarinele au, de asemenea, vitamina E și B12 pentru a vă menține părul sănătos și puternic. Adaugă câteva picături de mandarine la uleiul de păr pentru un pic de strălucire naturală.
Mandarinele, potrivite în diete
Mandarinele vă ajută să vă gestionați greutatea. Fructul de mandarin este plin de fibre. Fibrele te fac să te simți mai plin și îți mențin sistemul digestiv în stare optimă.
Mandarinele mențin sănătatea oaselor
Magneziul, calciul și fosforul care se regăsesc în mandarine contribuie la sănătatea oaselor. O ceașcă plină de mandarine îții oferă o porție de 3% din cele trei minerale necesare funcționării organismului.
Mandarinele, potrivite pentru tensiunea arterială
Consumul regulat de mandarine vă poate ajuta să vă gestionați tensiunea arterială. Fibrele, potasiul și antioxidanții din fructe mențin fluxul sanguin fără probleme și mențin tensiunea arterială scăzută.
Mandarinele înlătură colesterolul rău
Tipul de fibre din mandarine și pectină împiedică colesterolul rău să fie absorbit în intestin.
Mandarinele mențin sistemul imunitar
Mandarinele au nutrienți care ajută rănile să se vindece și să țină răcelile la distanță. Consumul lor poate ajuta, de asemenea, cu digestia și sistemul nervos, reducând vărsăturile și crampele musculare. Consumul regulat de mandarine ar putea ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta cancer. Deși nimic nu este sigur, există mulți antioxidanți și nutrienți, cum ar fi limonenul, care ar putea împiedica dezvoltarea cancerului hepatic sau de sân.
Mandarinele pot reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi
Un studiu al populației mari a asociat o dietă bogată în citrice precum mandarinele cu un risc redus de pietre la rinichi, care sunt minerale cristalizate pe care corpul tău le excretă în urină. Ele pot fi extrem de dureroase. Nivelurile scăzute de citrat în urină pot provoca formarea anumitor tipuri de pietre la rinichi. Din fericire, consumul regulat de citrice poate crește nivelul de citrat, care este gândit pentru a reduce riscul de pietre la rinichi, notează Healthline.