Unele dintre florile pe care le cultivăm acasă au capacitatea nu numai de a alunga insectele, ci și de a alunga anxietatea și de a face față insomniei.

Iată care sunt acestea:

Menta și busuiocul

Mirosul ascuțit și persistent al acestor două mirodenii, care pot fi cultivate și ca plante de apartament, nu este pe placul muștelor și țânțarilor.

Menta și busuiocul nu trebuie cultivate pe pervazul ferestrei. Puteți așeza frunze proaspete în locurile unde insectelor le place să se adune. În plus, aroma lor are un efect calmant, combate anxietatea și insomnia.

Lavanda

Proprietățile antistres ale lavandei sunt cunoscute pe scară largă. Dar, în plus față de lista calităților utile ale acestei flori, mai trebuie notate câteva fapte.

Lavanda ajută la reducerea anxietății, ameliorează durerile de cap și facilitează respirația.

Aloe și iasomie

Iasomia saturează aerul cu substanțe care reduc tensiunea musculară și favorizează relaxarea. Calitatea somnului tău se va îmbunătăți semnificativ dacă îți pui această floare în dormitor.

Aloe produce mai mult oxigen decât multe alte plante. Fluxul de aer proaspăt face ca somnul să fie mai sănătos.

Ficusul

Ficusul este cunoscut printre flori ca fiind „filtrul verde”. Acesta curăță perfect aerul de microparticule nocive și toxice.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *