Pe 27 mai 2022 fost depus la Senat un Proiect de lege, unde sunt coinițiator, pentru declararea oficială a bujorului – ”Floarea Națională și Simbol Floral al României”. Camera Deputaților va fi cameră decizională.

Ideea aparține Facultății de Horticultură din cadrul USAMV din București, propunerea lansată în anul 2013 bucurându-se de o foarte largă susținere din partea mediului academic și a societății civile, din țară și din diaspora.

Demersul este motivat de faptul că majoritatea țărilor au o floare națională, ca element al identității lor, legat de spațiul geografic, cultural și economic în care acestea se află.

Pe teritoriul României cresc spontan cinci specii de bujor, în rezervații naturale protejate prin lege, iar pe lângă speciile spontane există și 3 specii cultivate, cu peste 100 de varietăți și soiuri.

Florile de bujor sunt foarte îndrăgite în întreaga țară, constituind surse de inspirație pentru folclor, muzică, literatură și arta poporului român, fiind asociată în conștiința populară cu ideea de sănătate, frumusețe fizică și spirituală și apreciat ca plantă cu însușiri terapeutice.

Conform statisticilor, peste 100.000 de români poartă prenumele sau numele de Bujor.

Dacă doriți să susțineți demersul Proiectului de lege: ”Bujorul – Floarea Națională și Simbol Floral al României”, puteți semna online, accesând site-ul https://www.petitieonline.com/bujorul_-_floare_naional_i_simbolul_floral_al_romaniei

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă