Făina de greier a apărut și pe piața din România, după ce Uniunea Europeană a dat undă verde folosirii ei pentru producerea pâinii, a biscuiților sau a ciocolatei.
Românii sunt încă reticenți atunci când vine vorba să consume produse pe bază de insecte, dar specialiștii atrag atenția că produsele sunt sigure și ca au un conținut foarte mare de proteine.
Făina de greier se vinde în România cu un preț de aproape 100 de lei pentru 100 de grame şi se poate găsi pe site-uri online care comercializează produse bio.
Datorită proprietăților ei nutritive, cantitatea folosită în preparate e mică. De exemplu, la o franzelă se pune făină rezultată de la 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam 3% din ingrediente.
Greierii provin din ferme, unde procesul de producție este strict controlat.
Experții spun că greierii au un gust neutru, așa că nu influențează prea mult gustul pâinii sau al altor produse de panificație.
Uniunea Europeană a aprobat făina de greieri ca aliment. Cum poate fi folosită aceasta
Frăgezimea produsului este totuși mai mare decât la pâinea găsită în comerț.
Modificarea vizibilă pe care greierii o produc asupra pâinii e legată de culoare. În plus, 70% din masa unui greier este dată de proteine și vitamine, ceea ce crește semnificativ valoarea nutrițională a pâinii.
Deocamdată, pe piața românească nu a apărut niciun produs la vânzare realizat pe bază de făină de greieri.