Făina de greieri va putea fi comercializtă în țările din UE, sub formă de pulbere parțial degresată, după ce dispoziția a fost aprobată de Comisia Europeană.

Dispoziția care aprobă ca făina de greieri să fie comercializată a fost publicată deja în Monitorul Oficial al UE și întră în vigoare din 24 ianuarie 2023. Acheta domesticus este o specie inofensivă de greier de casă.

Pentru următorii cinci ani va exista o singură firmă autorizată care va introduce făina de greieri pe piața din UE, cu excepția cazului în care un solicitant obține o autorizație pentru noul produs, conform Il Sole 24 Ore.

Făina de greieri poate fi utilizată pentru prepararea mai multor alimente, precum: pâine, biscuiți, batoane de cereale, biscuiți, paste umplute și neumplute produse uscate, sosuri, din leguminoase și legume, în pizza, produse din paste, zer praf, produse înlocuitoare de carne, supe sau chiar băuturi asemănătoare berii, produse din ciocolată, gustări, altele decât chipsurile și în preparate din carne, destinate populației generale.

În martie anul trecut, Autoritatea europeană pentru siguranța alimentară a adoptat un aviz științific privind siguranța pulberei parțial degresate, devenind astfel un nou aliment.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă