Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor, în acest sfârşit de săptămână, dar începând de luni, temperaturile încep să scadă, a declarat Iris Răducanu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, transmite Agerpres.

Potrivit specialistului, în principiu, în acest weekend, vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării, în special în regiunile sudice şi estice.

„Acolo vom avea temperaturi de până 15 – 16 grade pe parcursul zilei de sâmbătă, 21 ianuarie, în Lunca Dunării, în sudul extrem al ţării. La Bucureşti, sâmbătă vor fi maxime de 12-13 grade, iar la munte vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu precipitaţii mixte la altitudini mari sub formă de ninsoare. Vântul va mai avea intensificări la munte”, a precizat Răducanu.

“Într-adevăr, vorbim de diferențe semnificative în ceea ce privește regimul de temperaturi de la o regiune la alta. Schimbarea se observă chiar începând de azi pentru că în regiunile intracarpatice temperaturile astăzi nu au mai depășit 7-8 grade.

De altfel, la această oră înregistrăm 0 grade în partea de sud-vest a țării, la Ban, Jimbolia, Reșița, Moldova Veche, Bozovici, iată valori apropiate de pragul de îngheț, în timp ce în sud-estul țării încă consemnăm valori peste 15 grade 17-18 grade de pildă, la Brăila, Galați, Grivița, Slobozia sau Fetești.

Ei bine, temperaturile rămân în aceeași notă, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, deși diferențele sunt semnificative comparativ cu valorile pe care le-am înregistrat în zilele de 18 19 și chiar 20.

Vorbim de temperaturi în continuare mai ridicate, cu valori cuprinse între 2 până la 10 grade de duminică, chiar 15 grade ceea ce caracterizează în continuare o vreme mai caldă, în special în sud-estul țării.

În schimb, în zona montană, precipitațiile rămân în continuare predominant sub formă de ninsoare, dar este posibil și în Maramureș să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare, precipitații mixte în Transilvania și în Dealurile de Vest”, a spus Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Duminică, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit.

„În vestul ţării vor mai creşte puţin şi vorbim de valori termice de 9-10 grade, de 11 grade în nordul Moldovei, de 12 grade pe Litoral şi 12-13 grade la Bucureşti. La munte, în continuare, o vreme mai caldă, cu ninsori doar la altitudini mari”, a punctat sursa citată.

Conform estimărilor, începând de luni, 23 ianuarie, temperaturile încep să scadă în regiunile extra-carpatice. Astfel, vor fi maxime de 5-6 grade în Bucureşti şi 6-7 grade pe Litoral.

De asemenea, temperaturi mai ridicate se vor menţine în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, în jurul valorii de 12-13 grade, cel mult 14 grade în partea de vest.

„Ca precipitaţii, în general, acestea vor fi în sud-vestul teritoriului, predominant sub formă de ploaie, iar pe parcursul nopţii să fie atât lapoviţă, cât şi ninsoare. În rest, doar izolat, se vor semnala precipitaţii mixte”, a menţionat meteorologul ANM.

Cum va fi vremea marți

Cât priveşte ziua de marţi, 24 ianuarie, temperaturile se vor apropia de normalul perioadei în sudul şi estul ţării, cu 2-3 grade maxime la Bucureşti.

Se vor înregistra valori termice maxime cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 7 grade în vestul teritoriului şi precipitaţii locale în sud-vest, izolat în rest, sub formă de ploaie de lapoviţă, iar noaptea şi ninsoare.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.