Dulceața de mentă este un preparat neobișnuit, dar cu un gust deosebit de plăcut și aromat. Pe lângă faptul că este delicioasă, dulceața de mentă are și multiple beneficii pentru organism – întărește sistemul imunitar, tratează cu succes simptomele de răceală, ajută la problemele gastrice, etc.

Este un preparat extrem de delicios și parfumat, perfect ca topping pentru clătite, înghețată sau diverse prăjituri. Experimentați și savurați cu plăcere!

Ingrediente

250 g de mentă
2 lămâi
1 kg de zahăr
0,5 l de apă

Cum se prepară?

Spălați crenguțele de mentă (frunzele cu tulpină), uscați-le bine pe șervețele de hârtie, apoi mărunțiți-le.

Tăiați mărunt lămâile cu tot cu coajă.

Puneți lămâia și menta într-o cratiță, adăugați apa și fierbeți amestecul timp de 10 minute. Luați de pe foc și lăsați să se macereze timp de o zi.

Stoarceți amestecul de lămâie și mentă. Treceți compoziția (fluidă) rezultată printr-o sită deasă, apoi adăugați în ea zahărul. Fierbeți dulceața timp de 2 ore, la foc mic.

Turnați dulceața fierbinte în borcane sterilizate și înfiletați imediat capacele.

Dulceața de mentă și lămâie este gata! Savurați cu plăcere!

Să o savurați cu plăcere!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Rețete