Diferența dintre bou și taur. Ce trăsături definește aceste animale?

23.08.2020
Diferența dintre bou și taur. Ce trăsături definește aceste animale?

Chiar dacă sunt asemănătoare, au denumiri diferite. De ce aceste animale sunt considerate ca nefiind similare? Care sunt caracteristicele boilor și ale taurilor? Care este, mai exact, diferența dintre bou și taur? Împreună vom afla ce le distinge și care sunt particularitățile lor, în materialul următor.

Ce este un bou și ce este un taur

Chiar dacă sunt din aceeași rasă, poartă nume diferite pentru a defini rolul lor în gospodărie. Este cunoscut că vaca este femela adultă și activă sexual, care a avut viței. Vițelul și vițica sunt sunt bovine cu vârsta sub 10 luni, alăptate de vaci.

Apoi, taurul este mascul adult, fertil. Acesta NU este castrat. Rolul taurului este reproducerea. Funcția lui principală este de a genera urmași, fiind considerat: armăsar.

Boul este masculul adult carea a fost castrat, după vârsta de 10 luni, când ajunge la maturitate sexuală. Rolul boului este de a ajuta la munca câmpului. Pentru a se putea concentra al această activitate și a le înfrâna pornirile sexuale, bovinele masculine sunt castrate.

Boii sunt cei care trag plugul sau căruțele. Sunt foarte rare cazurile în care vacile sau taurii fac aceste lucruri.

Așadar, principala diferență bou și taur este rolul lor în gospodărie. Ei sunt din aceeași rasă și aceeași specie: Bos primigenius. Oamenii au preferat însă să îi denumească diferit, după ce le-au stabilit rolurile.

În rândul bovinelor mai există doi termeni des folosiți:

Steer, care este masculul tânăr castrat. Acesta e sterilizat înainte de a ajunge la maturitate sexuală. De obicei sunt crescuți pentru carne.

Heifer, adică femele tinere, fertile, dar care încă nu au fost gestante. De obicei au între unul și doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *