De ce grădinarii cu experiență adună coji de ceapă!

16.03.2021
De ce grădinarii cu experiență adună coji de ceapă!

Pasionații de grădinărit își pot îngriji mult mai ușor culturile cu ajutorul cojilor de ceapă! Fie că este vorba despre o grădină de legume mare sau una mică, produsele naturale pe care le regăsim în casă sunt de mare ajutor. Cojile de ceapă fac parte din această categorie, îndepărtând afidele, acarienii, puricii, omizile și alte insecte dăunătoare, datorită conținutului de acaricid.

Cojile de ceapă combat bolile bactericide

Mona produsă de ciuperca Pseudoperonospora cubensis, fitoftoroza sau putregaiul rădăcinii nu vor mai cauza probleme asupra culturii atunci când folosiți cojile de ceapă. De asemenea, acestea vor oferi un gust mult mai bun și mai pronunțat, datorită multitudinii de microelemente și bioflavonoide regăsite în cojile de ceapă.

Unul dintre cele mai utile moduri de a folosi cojile de ceapă este ca îngrășământ pentru tomate. Roșiile vor fi mult mai dulci, iar recolta va fi fertilizată în mod natural. Pentru a avea un efect cât mai bun, specialiștii recomandă folosirea infuziei de ceapă.

Infuzia de ceapă lucrează în favoarea următoarelor culturi: roșii, castraveți, vinete, dovlecei, ardei, fragi, căpșuni.

De ce grădinarii cu experiență adună coji de ceapă!

Cum se prepară îngrășământul din foi de ceapă?

Pentru a pregăti îngrășământul natural din foi de ceapă, veți avea nevoie de un borcan de jumătate de litru de foi de ceapă și de 4 litri de apă. Pentru început, trebuie să strângeți cojile de ceapă. Cele mai bune sunt cojile de ceapă galbenă. În cazul în care aveți doar foi de ceapă roșie, atunci folosiți cantitate dublă de coji.

Fierbeți apa până ajunge să clocotească, adăugați cojile de ceapă și mai fierbeți încă un sfert de oră, la foc mediu. Amestecul trebuie lăsat la răcit și infuzat timp de 12 ore. Pentru folosire, diluați soluția cu apă stătută (folosiți apă de izvor sau apă care a stat puțin), în proporție de 1:6.

Îngrășământul de coji de ceapă se folosește după apus sau pe vreme mai rea, cel mult o dată la opt zile. Castraveții și răsadurile de tomate necesită pulverizarea acestui decoct.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *