Trucuri și sfaturi

De ce este bine să ai gărgărițe în grădina ta. Ce să faci ca să le atragi

Ce femeie nu-și dorește să aibă o grădină frumoasă, curată și plină de flori speciale? Ei bine, tu știai că este bine să ai gărgărițe în grădina ta. Buburuzele vor face mult bine curții tale, motiv pentru care ar trebui să le ai și tu acolo. Iată ce trebuie să faci ca să le atragi, dar și care este motivul pentru care este bine să le ai!

Tu ai știut până acum că este bine să ai gărgărițe în grădina ta? Aceste mici insecte vor face foarte bine curții tale și ar trebuie să urmezi câțiva pași simpli pentru a le atrage. Iată ce trebuie să faci!

Gărgărițele atacă foarte multe insecte dăunătoare, dar și paraziți, cum ar fi colonii de afide. Aceeste insecte pot să înlocuiască foarte multe substanțe chimice. Gărgărițele atacă în fiecare zi dăunători, cum ar fi insectele solzi, psilidele sau acarienii.

Gărgărițele care au 22 de pete sunt inamici naturali pentru ciupercile parazite, care fac rugina legumelor. Mai mult decât atât, la fel ca bondarii, albinele, fluturii și viespile, buburuzele contribuie la polenizarea plantelor și a florilor.

Ce să faci ca să atragi buburuze în grădina ta

Limitează insecticidele sau pesticidele chimice

Dacă vrei să atragi cât mai multe buburuze în grădina ta, atunci limitează insecticidele sau pesticidele chimice. Gărgărițele sunt foarte sensibile la aceste produse chimice, iar acestea le pot omorî.

Încearcă biodiveristăți în grădina ta

Dacă în grădina ta există biodiversități, atunci gărgărițele vor veni ușor. Pământurile pustii din curtea ta sunt acele zone unde buburuzele se cuibăresc, de exemplu în urizici, în morcov sălbatic sau în pelin.

Gândește-te la adăposturi pentru buburuze

Este recomandat ca atunci când aranjezi grădina să te gândești la adăposturi pentru buburuze. Gărgărițele caută mereu locuri unde să stea la adăpost, astfel că ar trebui ca gardul tău să fie mereu proaspăt vopsit, frunzele de iederă să nu lipsească, scoarța de copac să nu aibă dăunători și ai grijă să nu ai în curte frunze moarte sau ierburi sălbatice mari.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.