Se poate întâmpla de multe ori ca gospodinele să cumpere mai mult mărar decât folosesc în mod normal. Și atunci pentru că nu mai au ce să facă cu el îl aruncă. Dar ce nu știu multe din ele este că îl pot păstra fără ca să-l înghețe. Și așa îl vor putea folosi mai mult timp fără ca acesta să se strice.
Rețeta pentru acest pas este foarte simplă. Spală mărarul și las-l la uscat. Spală între timp și niște borcane și așteaptă ca atât mărarul cât și borcanele să se usuce foarte bine. Scoate tulpinile mai groase și pune apoi mărarul în borcane. Iar borcanele depozitează-le în frigider. Și gata.
Mărarul va sta în aceste consiții cel puțin două luni, ceea ce e un lucru foarte important mai ales în sezonul rece în care în magazine nu prea avem verdeață proaspătă naturală. Mărarul trebuie folosit cu orice ocazie la gătit și nu numai pentru că are o serie de beneficii pentru sănptatea organismului.
De exemplu acesta sporește pofta de mâncare. îți reglează metabolismul și își ajută sistemul digestiv să funcționeze cât mai bine.
Cei care suferă de insomnii îl pot folosi ca să poată să doarmă mai bine. Este foarte benefic și în cazul bolilor care afectează rinichii. Tratează durerile de cap și ajută inima să funcționeze mult mai bine.
Mărarul este un diuretic foarte bun. Elimină inclusiv bila. poate fi utilizat chiar și în cazul copiilor care suferă de obezitate sau de boli ale ficatului. Chiar și femeile însărcinate sau cele care alăptează îl pot folosi pentru că este benefic pentru producerea de lactație.
Poți să îți faci infuzii din mărar dacă vrei să îți reglezi tensiunea arterială. Intestinele ți se vor relaxa simțitor după consumul de mărar. DE asemenea, datorită mărarului vei scăpa chiar și de anxietate.
În cazul în care suferi de tuse puternică poți folosi ceaiul făcut din mărar ca să scapi de aceasta. Chiar dacă pare surprinzător, mărarul poate fi folosit inclusiv pentru uzul extern, ca produs cosmetic. Acesta va calma iritațiile de pe pielea feței fără să îți afecteze în vreun fel zona sensibilă din zona ochilor.
Dar beneficiile pe care le are această plantă foarte puțin cunoscută sau utilizată la adevărata sa valoare, nu se opresc aici. Nu trebuie să îl arunci atunci când acesta îți rămâne în plus ci să îl păstrzi în borcane la rece ca să te bucuri de efectele lui cât mai mult timp posibil.