Descoperă

Cum se mănâncă fructul de cactus. Uite ce beneficii are

Cum se mănâncă fructul de cactus. Uite ce beneficii are
Cum se mănâncă fructul de cactus. Uite ce beneficii are

Fructele de cactus mai sunt cunoscute și sub numele de smochine chumbo și sunt originare din Mexic. Aceste fructe sunt rodul plantei Opuntia ficus-indica, fiind bogate în vitamine, minerale și fibre. Cactușii din această specie cresc în zone cu mult soare, de obicei în deșert. Deși sunt originari din Mexic, acești cactuși se cultivă și în Maroc, Africa, partea de sud a Statelor Unite ale Americii, Australia, sudul Europei și sudul Asiei.

Cum se mănâncă fructul de cactus

Având coaja acoperită de spini, fructul de cactus nu este prietenos la atingere, însă are un gust bun și este plin de valori nutriționale. O utilizatoare Tik Tok ne arată cum se curăță fructul de cactus și cum se poate consuma.

Atunci când este copt, fructul de cactus se poate consuma fie după ce coaja a fost elimnată complet, fie tăiat pe jumătate și consumat cu o lingură. Atunci când doriți să cumpărați fructe de cactus, trebuie să alegeți doar fructele ferme, de culoare galben-portocalie, roșie sau mov. Cele de culoare verde sau galben deschis încă nu sunt coapte.

Beneficiile fructului de cactus

Cum se mănâncă fructul de cactus. Uite ce beneficii are

Fructele de cactus sunt bogate în bogate în vitamine, minerale și fibre. În doar o porție de un fruct și jumătate, regăsim 10 grame de carbohidrați, 5,4 de fibre, 1 gram de proteină și mai puțin de un 1 gram de grăsime. De asemenea, fructul cactusului este bogat în complexul de vitamine B, dar și de vitamina C.

O porție de fructe de cactus conține echivalentul a 14% din porția zilnică de fibre recomandată în dieta unui bărbat și 21% din dieta unei femei. De asemenea, aceste fructe sunt bogate în minerale, în special în cupru și magneziu.

Astfel, smochinele chumbo au multe beneficii pentru organismul uman. Printre acestea, fructele de cactus ajută la întărirea sistemului imunitar, datorită conținutului de vitamina C. De asemenea, ajută la întărirea oaselor și a dinților, datorită conținutului de calciu. Conținutul de fibre din aceste fructe ajută la protejarea sistemului digestiv, ajutând în dietele de slăbit datorită conținutului mic de grăsimi.

Contraindicații

Nu se recomandă consumul fructelor de cactus în următoarele situații: în cazul în care alăptați, din cauza lipsei de informații cu privire la efectul consumului. Nu se recomandă consumul de către persoanele care suferă de diabet decât după monitorizarea nivelului glicemic. De asemenea, nu se recomandă consumul fructelor de cactus cu două săptămâni înainte de operație din cauza nivelul glucozei din sânge.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă