Trucuri și sfaturi

Cum se congeleaza corect mararul si patrunjelul. Sfaturi utile pentru orice gospodina

Majoritatea gospodinelor au obiceiul sa puna verdeata la congelator, dar procedeul de a o depozita in pungute este total gresit, potrivit nutritionistilor.

Iata cateva reguli pentru a depozita corect frunzele de patrunjelul, telina, marar sau leustean timp de trei sau patru luni de zile in congelator:

– se folosesc cutii de plastic, cu capac care se inchid bine;

– verdeata pe care o o congelezi trebuie sa fie foarte proaspata, spalata bine sub jet de apa;

– o cutie buna de congelat este o cutie foarte plina, cu verdeturi tocate bine si uniform si foarte bine scurse de apa. Daca ramane apa pe frunze cristalele de gheata vor strica calitatea frunzelor.

– este indicat a se scrie pe cutie ce se afla inauntru, pentru a nu umbla degeaba in cutii;

– in congelator mai pot fi patrate legaturi de tarhon, dar si frunze de menta.

Cand folosesti verdeturile congelate scoate cu o furculita o bucata si pune-o direct congelata in mancarea fierbinte la final.

Cateva exemple de verdeturi puse la congelat:

Daca vrei sa faci o supa crema de telina, pune cutiile cu frunza de telina taiata in bucati mari. Scoate-le din congelator si pune bucatile direct la fiert. Urmatorul pas este sa le pui in blender alaturi de radacina de telina sau poate fi decongelata si taiata, fiindca frunza de telina este mult mai rezistenta.

Pentru ciorba de tarhon cu perisoare, poti pune si cateva legaturi de tarhon, pregatite la fel ca frunzele de telina

Pentru prajituri ar fi ideal sa pui in congelator si frunze proaspete de menta, intr-o cutie mica.

Sfat pentru gatit

Daca folosesti pentru prepararea mancarii verdeturi congelate, scoate cu o furculita o bucata si adaug-o direct in mancarea fierbinte, la final.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.