In fiecare an, ne luptam cand apar tantarii. Oricat de mici si nesemnificative sunt, sa recunoastem, ne ingreuneaza viata. Intepaturi, mancarime, umflaturi, zgomote iritante noaptea, tantarul face totul pentru a fi inamicul nostru. Exista cateva sfaturi naturale care ne pot ajuta sa scapam de el. Ce zici de zatul de cafea?
Potrivit EPA (Agentia pentru Protectia Mediului), zatul de cafea este un remediu eficient impotriva daunatorilor de tot felul. Tantar, viespe, albina, tantar tigru, musca, capuse . Actioneaza ca un agent de respingere sigur si o arma formidabila pentru a vana insecte. Secretul lui? Mirosul sau puternic si parfumul puternic care ii tin departe pentru a cauta adapost in alta parte si mai ales departe de pielea noastra.
Majoritatea insectelor au un puternic simt al mirosului si, din moment ce zatul de cafea este foarte puternic, mai ales atunci cand este ars, resping insectele care ii detesta mirosul. In plus, arzand zatul de cafea, acesta va emite un fum care va fi asociat cu pericolul, incurajand astfel tantarii sa decoleze si sa se indeparteze de tine.
Deci, daca ati planificat sa petreceti o seara linistita pe terasa dvs., fara a fi loviti de inamici, incepeti pasii urmatori:
-Uscati zatul de cafea inainte. Puteti obtine unele de la filtru de cafea sau chiar capsule de cafea uzate. Uscati-l la soare timp de cateva ore pana cand se usuca complet.
-Distribuiti zatul de cafea intr-o tava de aluminiu sau alt recipient acoperit cu folie de aluminiu care poate rezista la flacara si caldura.
-Seara, ardeti zatul de cafea cu un chibrit si fumul va iesi din recipient pentru a indeparta, dintr-o clipita, tantarii care se invita in curtea dvs.
Care sunt celelalte sfaturi pentru a-ti lua ramas bun de la tantari? Fanii produselor verzi vor fi fericiti sa stie ca exista remedii naturale pentru a speria parazitii fara a le afecta sanatatea. Retineti ca repelentii de tantari si insectiferi comerciali pot contine substante chimice care pot irita pielea. Iata deci o lista de remedii naturale teribil de eficiente.