Trucuri și sfaturi

Cum putem face un avocado să se coacă în doar un minut? Trucul pe care nu-l știa nimeni

Cum putem face un avocado să se coacă în doar un minut? Trucul pe care nu-l știa nimeni
Cum putem face un avocado să se coacă în doar un minut? Trucul pe care nu-l știa nimeni

Fructele de avocado sunt o sursă bogată de acizi grași esențiali, iar beneficiile pe care le prezintă pentru sănătate izvorăsc din numeroase alte proprietati nutriționale importante. Avocado trebuie să fie însă suficient de copt pentru a fi cremos și delicios. Există totuși un truc pentru a ajuta avocado să se coacă mai repede?

Este dovedit că fructele de avocado conțin o listă lungă de beneficii pentru sănătate, odată ce sunt introduse în alimentație. Doar că nu trebuie să le consumăm verzi, ci foarte bine coapte. Se pare că există mai multe modalități prin care se poate grăbi procesul de coacere a fructului de avocado. Un astfel de truc a fost împărtășit de dieteticianul Leslie Bonci. Ea spune că secretul coacerii rapide a acestui fruct ar fi cuptorul cu microunde, scrie firstforwomen.com

Dieteticianul spune că putem evita textura tare și apoasă a unui avocado necopt extrem de simplu. Nu e nevoie decât să-l acoperim într-o folie de plastic și să-l introducem în cuptorul cu microunde până când ajunge la culoarea și consistența dorite.

Acest truc funcționează însă mai bine doar în cazul fructelor foarte verzi și tari ca piatra. Nu se recomandă o astfel de coacere pentru fructele mai moi. Mai întâi tăiați avocado în jumătate, pe lungime, și îndepărtați sâmburele, dar păstrați coaja. Apoi luați o folie de plastic care poate fi folosită la microunde. După ce le-ați împachetat în folie, puteți să le băgați în cuptorul cu microunde la intervale de 15-20 de secunde.

După ce avocado a ajuns la consistența dorită, îl puteți servi imediat sau îl puteți lăsa să se răcească puțin. Este de preferat totuși să puneți cele două jumătăți la frigider pentru câteva minute, pentru a le readuce la o temperatură neutră. Dacă aveți o jumătate de avocado pe care doriți să o mâncați peste câteva zile, ar fi bine, de asemenea, să o împachetați în folie de plastic, să stoarceți puțină lamâie peste ea și să o păstrați la frigider.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.