Pentru oamenii care folosesc lamai des dar nu traiesc intr-o tara cu climat corespunzator pot planta un lamai chiar la ei acasa. Lamaiul face niste frunze de un verde inchis de o textura lucioasa ce straluceste in lumina soarelui, florile lamaiului sunt albe si raspandesc un miros de citrice incantator.

Ce ai nevoie?

Trebuie sa gasesti in primul rand un ghiveci corespunzator in care iti vei creste planta mult dorita. Este foarte greu sa cresti un copacel din lamai din seminte dar nu este imposibil, dar pentru cei ce nu au rabdare pot cumpara un copacel de lamai de la florarie sau de pe internet.

Cum sa incepi?

In ghiveciul pe care l-ai achizitionat adauga un sol special si hranitor, sub ghiveciul tau pune o farfurioara. In ghiveci trebuie sa punem pamantul pana la jumatatea acestuia si apoi sa adaugam semintele.

Acopera ghiveciul cu o bucata de sac de gunoi intepat din loc in locpentur a mentina mediul cald. Ghiveciul trebuie tinut la o temperatura optima si trebuie ferit de umiditate deoarece poate afecta cresterea plantei.

Media de durata a cresterii unui copacel de lamai pana la maturitate este de 2-3 ani de zile.In 2 saptamani de la plantarea semintelor in ghiveci va aparea primul lastar in cursc de dezvoltare iesind din pamant.

Cand copacelul incepe sa cresca asigura-te ca il pui langa fereastra deoarece copacelul are nevoie mare de lumina soarelui. Pamantul din ghiveci trebuie afanat cel putin o data la doua saptamani iar daca iti doresti o accelelara a procesului poti adauga anumiti fertilizatori.

Desi pot trece multi ani pana cand lamaiul tau sa fie suficient de matur pentru a produce fructe, satisfatia de a-l cultiva si ingriji merita efortul.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.