În Munții Bucegi, între Lacurile Bolboci și Scropoasa se află un loc retras și pitoresc numit 7 Izvoare, la altitudinea de 1.300 de metri.

Munţii Bucegi se întind pe o suprafaţă de 300 de kilometri, pătraţi între Valea Prahovei şi Valea Ialomiţei, pe teritoriul a trei judeţe (Braşov, Prahova şi Dâmboviţa).

Splendoarea Bucegilor şi formele ciudate sculptate de natură au aprins imaginaţia oamenilor de sute de ani. De altfel, uriaşul munte este învăluit şi astăzi într-o aură de legendă, oamenii visând chiar la civilizaţii extraterestre ascunse în măruntaiele sale sau la semnele strămoşilor pe crestele sale.

Unul dintre miturile Bucegilor, poate unul dintre cele mai disputate, se leagă de apele care ţâşnesc din platoşa de piatră. Mai precis este vorba de o cascadă misterioasă, căreia i se atribuie de către internauţi, pseudo-oameni de ştiinţă sau diverşi specialişti, calităţi magice.

Aici, apele pure tasnesc dintr-un lac subteran infinit, ce se spune nu a secat vreodata.

Pentru a ajunge la Cascada 7 Izvoare trebuie să plecați din Moroeni, județul Dâmbovița, pe drumul județean 714 și să mergeți înainte. Apoi, se face un urcuș pe un teren accidentat, pe care trebuie să fiți vigilenți. Locul va fi ușor de recunoscut, în apropiere veți vedea și o cabană care folosește ca loc de captare a apei și îmbuteliere.

Munții Bucegi prezintă un lucru considerat de „oamenii de știință” ca fiind un „mister” și anume cele 7 izvoare din Bucegi. Informațiile desecretizate de curând, arată că încă de pe timpul lui Ceaușescu, securiștii știau despre aceste izvoare, care au și fost analizate încă din anii `30.

Detalii și fotografii pe romtur.ro

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă