Știri Agricole

Cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii

Cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii
Cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii

Prognoza ANM pentru România anunță Cod portocaliu și Cod Galben pentru următoarele zile. Avertismentele meteo sunt valabile până duminică.

Prima avertizare de cod galben intră în vigoare vineri seară de la ora 23:00. Va fi valabilă până duminică dimineață, 27 septembrie 2020, la ora 7:00. Avertizarea de Cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă dimineață, la ora 9:00. Această alertă meteo va fi valabilă până duminică la ora 3:00 dimineața.

Cod galben în România 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00

Codul Galben prognozat de ANM anunță cantități mari de apă, intensificări ale vântului, dar și  instabilitate atmosferică temporar accentuată. Va ploua în toată țara, cu cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp. În noaptea de vineri spre duminică se va resimți o instabilitate atmosferică accentuată mai ales în regiunile vestice. Sâmbătă, se resimte mai ales în zona de  nord-vest, centru, sud a țării, iar duminică, jumătatea de est a României va resimți o puternică  instabilitate atmosferică. 

Ne putem aștepta averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul va bate puternic, în rafale, cu viteze de aproximativ 45…60 km/h. În zona  montană vântul va atinge și 100…110 km/h. Acest cod galben vine și cu temperaturi scăzute, iar weekendul va înregistra o vreme răcoroasă în toată țara

Cod portocaliu 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00.

ANM anunță ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Ploile își vor face simțită prezența în special în  Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova , dar vremea va fi urâtă și în tot restul țării. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

În weekend va fi frig în toată țara, cu înnorări și ploi, iar abia de luni ne putem aștepta la vreme mai prietenoasă. Vezi aici cum va fi vremea în perioada următoare

Și în București vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie anunță și o prognoză specială pentru Capitală. De vineri seară de la ora 23:00, până sâmbătă dimineață la ora 9:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Chiar dacă temperaturile nu vor scădea dramatic, vremea va fi instabilă, cu cer variabil și  înnorări temporar accentuate. Duminică noaptea ne putem aștepta la vijelii puternice, descărcări electrice, grindină și averse cu caracter torențial.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.