Checul cu dovleac, rețeta ușoară de sezon care va cuceri toată familia

03.09.2020
Checul cu dovleac, rețeta ușoară de sezon care va cuceri toată familia

Mult iubita plăcintă de dovleac a fost desertul copilăriei noastre. Mirosul de scorțișoară și foi proaspete de plăcintă, făcute în casă, ne amintesc, cu siguranță, de bunicii noștri.

Chiar dacă ne amintim cu plăcere de degetele murdare de zahărul pudră de pe plăcintă și avem, instant, senzația că suntem din nou protejați de seninătatea și dragostea bunicilor, există și alte preparate cu dovleac care se pot face mult mai ușor.

Checul cu dovleac este un exemplu perfect, păstrând din gustul inconfundabil al dovleacului care ne duce cu gândul la toamnele târzii și friguroase, dar oferind un element modern prin simplitatea rețetei.

De ce ingrediente avem nevoie

Pentru a folosi o tavă normală, de cozonaci, ingredientele uscate de care avem nevoie sunt: 450g făină, 2 lingurițe rase de praf de copt, o linguriță de scorțișoară, ghimbir și nucșoară după preferință și 200g zahăr.

Ingredientele umede necesare sunt: 4 ouă, o linguriță de esență de vanilie, 225g de unt la temperatura camerei, 120 ml lapte și 400g de pastă de dovleac copt.

În cazul în care timpul vă permite și vreți să adăugați un element surpriză în checul cu dovleac, puteți adăuga și o cremă de brânză, pentru care veți avea nevoie de: 270g brânză la temperatura camerei, 65g zahăr pudră și un ou.

În plus, în aluat, se pot adăuga fulgi de ciocolată, fructe uscate, nuci sau migdale.

Modul de preparare al checului cu dovleac

Pentru început, încălziți cuptorul la 180 de grade, sau la semnul 4 al cuptorului. Pregătiți tava prin a o unge cu unt sau a o tapeta cu hârtie de copt.

Pentru următorul pas, trebuie să ne ocupăm de ingredientele umede: puneți într-un bol încăpător untul la temperatura camerei, zahărul și esența de vanilie și amestecați cu un mixer sau cu un tel.

Când amestecul este aproape uniform, adăugați ouăle, laptele și dovleacul. Peste amestecul umed, adăugăm, încetul cu încetul, făina, praful de copt, condimentele și un praf de sare.

Amestecul nu trebuie mixat în exces, ci doar cât să se incorporeze toate ingredientele. Acum este momentul să adăugați și fulgii de ciocolată sau nucile, în caz că doriți.

Pentru crema de brânză este recomandat un mixer de mână. Puneți într-un bol crema și zahărul pudră și mixați până când amestecul devine pufos și prinde o culoare de un alb strălucitor. Apoi, adăugați oul și amestecați din nou.

Ultimul pas este să adăugăm amestecurile în tavă. Puneți întâi jumătate din umplutura cu dovleac, agitați ușor tava pentru a se uniformiza, apoi se poate pune și crema de brânză.

Peste crema de brânză se pune și cealaltă jumătate din amestecul principal al rețetei. Pentru decor, se pot folosi nuci sau fructe uscate.

Checul va sta la cuptor 40 de minute sau până când o scobitoare inserată în mijlocul tăvii iese curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *