Cele mai bune îngrășăminte de grădină făcute în casă

12.04.2021
Cele mai bune îngrășăminte de grădină făcute în casă

Grădinăritul organic este la fel de popular ca întotdeauna, iar metodele pe care le folosim joacă un rol critic în sănătatea noastră și sănătatea planetei.

Există multe îngrășăminte naturale diferite pe care le puteți utiliza în grădină.  Unele dintre aceste îngrășăminte pot fi făcute sau colectate la domiciliu, folosind elemente comune de la casă.

8 îngrășăminte preferate pentru o varietate de nevoi ale plantelor

  • Resturi de iarba

Dacă aveți un gazon organic, asigurați-vă că pentru a colecta dvs. Resturile de  de iarbă se pot pentru a utiliza în grădini

  • Buruieni

La fel ca resturile de iarbă, multe dintre buruienile pe care le veți găsi în grădinile dvs. Sunt foarte bogate în azot și vor face un îngrășământ excelent. Problema este că, odată ce ați scos buruienile, cu siguranță nu veți dori să le puneți înapoi în grădină, deoarece orice semințe vor încolți  vor face noi buruieni. Soluția? Faceți ceai de buruieni. Pentru a face acest lucru, umpleți o găleată de cinci litri nu mai mult de 1/4 plin cu buruieni pe care le-ați scos. Apoi umpleți  cu apă și lăsați buruienile să se înmoaie timp de o săptămână sau două. Odată ce apa are o culoare maro (cum ar fi ceaiul), se toarnă acest ceai de buruieni în grădină.

  • Resturi de bucătărie

Puneți-vă deșeurile din bucătărie în grădină pentru a face propriul compost. Compostul eliberează încet substanțe nutritive, ceea ce înseamnă că o grădină cu un compost bun poate merge un an sau doi fără a necesita reaplicarea îngrășămintelor. Compostul ajută, de asemenea, solul să păstreze umiditatea, care este esențială pentru ca grădinile de legume să prospere în timpul verii fierbinți și uscate.

  • Bălegar

Gunoiul de grajd provine dintr-o varietate de surse – vaci, cai, găini și chiar lilieci. Fiecare tip de gunoi de grajd este bogat în azot și alte substanțe nutritive, dar va trebui să-l utilizați cu atenție. Gunoiul de grajd brut este foarte acid și poate avea de fapt mai mulți nutrienți decât au plantele nevoie , astfel încât prea mult poate arde plantele. Cel mai bine este să utilizați gunoi de grajd compostat. Din moment ce este mai slab în nutrient și acid, puteți utiliza mai mult de ea pentru a îmbunătăți retenția de apă a solului. Nu va trebui să așteptați mult timp – gunoiul de grajd se transformă rapid într-un amendament perfect de sol fără miros.

  • Frunzele copacilor

Frunzele sunt bogate în minerale, atrag râme, păstrează umiditatea și vor ajuta la ușurarea solurilor grele. Puteți utiliza frunzele în două moduri: Fie până le în sol (sau se amestecă frunze zdrobite în sol ghivece), sau să le utilizeze ca mulci atât pentru a fertiliza plantele și să păstreze buruienile jos.

  • Zaț de cafea

Cafeaua măcinată vine cu o mulțime de utilizări, dar unul dintre cele mai bune lor este ca un îngrășământ. O mulțime de plante, cum ar fi afine, rhododendron, trandafiri, și roșii, prospera cel mai bine în sol acid. Reciclați cafeaua măcinată pentru a vă ajuta să vă acidifiați solul. Există o serie de moduri de a face acest lucru. Înmuiați până la șase cești de cafea măcinată folosită timp de până la o săptămână pentru a face cafea de grădină, apoi folosiți-o pentru a uda plantele iubitoare de acid.

  • Coji de ouă

Dacă ați folosit vreodată var în gradină, atunci știi că vine cu o mulțime de beneficii – în principal, ajută la scăderea acidității solului pentru plantele care nu le place solul acid, și oferă plante cu o mulțime de calciu, care este un nutrient esențial. Varul în sine este un îngrășământ natural pe care îl puteți cumpăra, dar dacă preferați să economisiți bani, există o modalitate mai ieftină de a obține aceleași beneficii. Pur și simplu spălați cojile de ouă din bucătărie, salvați-le și zdrobiți-le pentru a le utiliza în grădina dvs. Se pare că cojile de ouă sunt 93% carbonat de calciu, care este numele științific pentru var.

  • Coji de banană

Mâncăm banane pentru potasiul lor, iar trandafirii iubesc  potasiul. Pur și simplu îngropați cojile de banane într-o gaură de-a lungul tufei de trandafiri, astfel încât să se poată obține compost în mod natural. Pe măsură ce trandafirul crește, îngropați cojile în stratul superior al solului. Ambele aceste abordări vor oferi potasiu atât de necesar pentru creșterea corespunzătoare a plantei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *