Descoperă

Cel mai bun somnifer natural! Ce sa iei seara ca sa scapi de insomnie si dureri de cap

Insomniile sunt foarte comune, iar de multe ori medicamentele nu au niciun efect. Vezi ce sa consumi inainte de culcare ca sa te odihnesti bine si sa scapi de durerile de cap.

7 semne ca ai un nivel scazut de serotonina. Afla cum te afecteaza

Un amestec din doua ingrediente pe care le ai in bucatarie te scapa de durerile de cap, iti intareste imunitatea, iti da energie, te ajuta sa adormi si creste nivelul de hormoni ai fericirii din organism.

Descoperirea a fost facut de dr. Matt Stone, un cercetator american care a publicat numeroase carti de nutritie, iar cele doua ingrediente sunt zaharul si sarea.

Zaharul actioneaza ca un combustibil pentru celule, deoarece le asigura necesarul de energie. Sodiumul din sare le permite celulelor sa respire si sa produca energie.

In plus, ambele substante lupta impotriva stresului care distruge metabolismul. Daca ai insomnii, combinatia de sare si zahar este perfecta pentru tine.

Cum o prepari

Amesteca 5 lingurite de zahar brun cu o lingurita de sare intr-un borcan de sticla. Pastreaza substanta obtinuta la loc ferit de umezeala, iar seara, inainte de culcare, ia o cantitate mica intre degete si pune-o sub limba. Lasa amestecul sa se dizolve si vei simti efectul.

Un alt remediu pentru insomnie

Ceaiul de banane

Este un puternic somnifer natural. Aşa consideră specialiştii ceaiul de coji de banane. Acestea conţin o combinaţie uimitoare de substanţe care ajută organismul să se relaxeze şi să aibă un somn liniştit.

Astfel o cană de ceai poate combate insomnia şi chiar strarea de stres. Doar că majoritatea românilor habar n-au de proprietăţile cojilor de banană.

Coaja de banană conţine magneziu, care previne întreruperea somnului şi trezirile din timpul nopţii, potasiul, care ajută muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze şi triptofanul, un aminoacid folosit frecvent în tratarea tulburărilor de somn.

De asemenea, cojile de banană sunt un excelent tratament împotriva depresiei şi anxietăţii, fiind o sursă naturală de serotonină, substanţă responsabilă pentru starea de bine. Să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte bogate în fibre vegetale.

Dacă vi se pare că un ceai din coji de banană nu poate fi altfel decât oribil, atunci încercaţi să folosiţi toată banana. Prepararea este cât se poate de simplă.

Puneţi la fiert un litru de apă. Între timp, spălaţi banana cu oţet de mere sau bicarbonat şi tăiaţi-i capetele. Nu trebuie să o decojiţi şi nici să o tăiaţi.

Când apa a început să clocotească, adăugaţi banana şi lasa-ţi-o să fiarbă timp de 10 minute. După ce timpul s-a scurs, scoateţi banana şi puneţi ceaiul în cană, presărând puţină scorţişoară deasupra. Indicat este să-l beţi cu o oră înainte de culcare.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă