Descoperă

Ceaiul care elimina oboseala, intareste sistemul imunitar si regleaza tensiunea arteriala

Acesta ajuta la detoxifierea ficatului, regleaza tensiunea arteriala si nu numai. Afla care sunt beneficiile acestui ceai si cum se numeste.

Ceaiul care elimina oboseala, intareste sistemul imunitar si regleaza tensiunea arteriala

Ceaiul de lamaie contine Vitamina C, care intareste sistemul imunitar, mai ales daca este consumata zilnic. Acesta, fiind un medicament natural antiseptic, trateaza, de asemenea, problemele legate de piele. Este bun pentru acnee si eczeme.

In momentele de oboseala, acesta poate fi un foarte bun energizant. Lamaia are propietati benefice organismului, care stimuleaza activitatea creierului si sporeste capacitatea de concentrare. Acest ceai are un efect antiseptic, ajuta la detoxifierea ficatului, scade colesterolul, trateaza gripa si raceala, previne si elimina pietrele la rinichi.

Este recomandat consumul unei cani cu ceai de lamaie pentru persoanele care sufera de problemele cardiace. De asemenea, regleaza tensiunea arteriala mare, ametelile si greata.

Proprietatile vitaminei C

– este cel mai puternic antioxidant;
– este antiinfectioasa si antitoxica
– este un antibacterian puternic;
– previne aparitia anumitor tipuri de cancer;
– favorizeaza asimilarea fierului de catre organism;
– mareste rezistenta vaselor de sange;
– ajuta la formarea globulelor rosii, a dintilor si a oaselor;
– regleaza nivelul glicemiei si al colesterolului;
– detoxifica organismul;
– stimuleaza productia de anticorpi;
– este un excelent antidepresiv;
– imbunatateste functiile energetice, intelectuale si psihice.

Vitamina C previne aparitia anumitor tipuri de cancer

Vitamina C Alcalina Forte Vitamina C blocheaza formarea de nitrozamine (substante toxice cu potential cancerigen), iar astfel, in conditiile unui aport crescut de vitamina C, riscul de cancer este mult diminuat. Avand in vedere faptul ca alimentele care se gasesc in prezent, mai ales legumele si fructele tratate chimic contin cantitati prea mari de nitriti si de nitrati, odata cu aportul constant de vitamina C, riscul aparitiei cancerului este mult diminuat.

Celulele canceroase elibereaza enzime specifice care distrug tesutul conjunctiv. Vitamina C, avand un rol stimulator in formarea tesutului conjunctiv, actioneaza astfel in mod direct in prevenirea aparitiei cancerului.

Rezultate deosebite s-au obtinut cu ajutorul unui aport marit de vitamina C, mai ales in urmatoarele cazuri:

– cancer uterin si de san;
– cancer de colon si de rect;
– cancer gastric;
– cancer pancreatic;
– cancer pulmonar;
– cancer laringian si esofagian;
– cancer al cavitatii bucale.

Vitamina C combate eficient stresul si starile depresive

Vitamina C lamaie citriceCantitatile marite de vitamina C ajuta considerabil de mult in situatiile de stres accentuat, cand consumul de noradrenalina si adrenalina este mult marit.

Noradrenalina este o substanta produsa de corp care ne da senzatia de dinamism, de efervescenta, de vioiciune. Vitamina C este implicata de asemenea si in sinteza serotoninei, o substanta responsabila cu starile de calm, de curaj si de relaxare, precum si de aparitia starii de somn.

Vitamina C stimuleaza sistemul simpatic, intervenind in procesele de detoxifiere a muschilor si permitand o mai buna adaptare a organismului la stres. Vitamina C intervine eficient ca un factor de combatere a oboselii, in special a oboselii cronice.

De asemenea, consumul marit de alimente bogate in vitamina C scade nivelul colesterolului si previne bolile cardiovasculare. Cercetari medicale ample desfasurate in Statele Unite au evidentiat faptul ca vitamina C constituie factorul major de prevenire a bolilor cardiovasculare.

Pentru numeroasele sale efecte benefice, dar mai ales pentru rolul sau major de antioxidant, vitamina C a fost numita si “vitamina elixir de viata lunga.”

Vitamina C este un antiinfectios redutabil

In timpul infectiilor respiratorii, nivelul de vitamina C din globulele albe creste in primele zile, potentand activitatea antiinfectioasa a acestora. Riscul imbolnavirii de pneumonie este considerabil scazut la persoanele care au o cantitate suficienta de vitamina C in organism.

In cazul afectiunilor virale, vitamina C actioneaza prin fragilizarea structurii virusului. Vitamina C este eficienta si in cazul poliomelitei, al herpesului, al hepatitelor A si B, precum si in cazul bolii Zona Zoster.

Studiile medicale efectuate in ultimii 30 de ani, in special in Statele Unite, au demonstrat eficienta deosebita a vitaminei C si in tratamentul encefalitei, al meningitei, al mononucleozei infectioase si al pneumoniei.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă