Descoperă

Cea mai puternică plantă medicinală din lume, menționată de mii de ori și în Biblie, cu efecte terapeutice de excepție

Biblia ne indica numeroase plante medicinale cu efecte terapeutice de excepție, iar între ele măslinul fiind una dintre cele mai populare vegetale din întreaga lume. Măslinul este menționat în Cartea Sfânta de mii de ori. Poate părea greu de crezut, dar măslinul este una dintre cele mai puternice plante medicinale din lume, si aceasta, în primul rând datorita frunzelor sale, care ascund în verdele-argintiul lor comori de sănătate greu de bănuit.

Măslinele și uleiul de măsline sunt atât alimente cât și ”medicamente” foarte folosite. Însă un lucru pe care multă lume nu-l cunoaște e că frunzele de măslin au cele mai puternice proprietăți vindecătoare și combat pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, hepatita B și multe alte boli, datorită conținutului de oleuropeină.

De asemenea reprezinta un bun cicatrizant în urma operațiilor dar tratează și infecțiile urinare. Frunzele de măslin previn infecțiile fungice. Consumul de frunze de măslin ajută la refacerea întregului sistem imunitar încărcând în același timp, cu energie, organismul supus unor traume precum chimioterapia. Frunzele de măslin au proprietăți atât de curative deoarece conțin substanțe active antivirale, antifungice cu ajutorul cărora pot trata complet un număr mare de boli, scrie doctorulzilei.ro

Frunzele de maslin scad ca prin farmec tensiunea arteriala, restabilesc circulația normala, tin diabetul sub control, combat – fara exagerare – aproape toate tipurile de infecții, si aceasta, cu o eficienta greu de imaginat… Lista aplicatiilor terapeutice ale acestei plante este incredibila.

In Evul Mediu, frunzele de măslin au salvat multe vieți in timpul epidemiilor de ciuma ori de holera, când efectele antibacteriene ale acestei plante au fost folosite din plin in tarile mediteraneene. Din pacate, nivelul redus de informare din timpurile respective, precum si atribuirea bolii unor cauze supranaturale au limitat mult răspândirea acestui remediu exceptional, care a inceput sa fie cu adevarat cunoscut abia la începutul secolului XX. Primele studii stiintifice valoroase au fost facute in Italia, unde dupa 30 de ani de munca o echipa de cercetători a reusit sa descopere cateva dintre principiile active din frunzele de maslin si sa puna in evidenta valoarea extraordinara a acestora in tratarea bolilor de inima si vasculare. Incepand din anii ’60, o avalansa de studii făcute in toate colturile lumii a adus la lumina alte aplicații terapeutice ale acestei plante medicinale.

Tari cum ar fi Israelul, Statele Unite sau Arabia Saudita au investit sume uriașe pentru a studia in laboratoare felul in care aceasta planta ajuta organismul uman sa învingă infecții din cele mai diverse. Iar in urma acestor studii, cercetatorii au concluzionat ca frunzele de maslin si, mai ales, extractul obtinut din ele sunt un adevarat… cosmar pentru aproape toate microorganismele invadatoare. Iata cateva actiuni ale extractului de frunze de maslin:

– distruge direct virusii si bacteriile din tubul digestiv, dar si de pe traiectul urinar si respirator.
– penetreaza celulele deja infectate si blocheaza replicarea virusilor
– stimuleaza raspunsul imun la aparitia oricarui microb invadator
– distruge protozoarele, bacteriile si alte microorganisme care produc toxiinfectiile alimentare
– intareste membrana celulara, facand celulele sanatoase mai putin vulnerabile la infectii.

Acest remediu nu interfereaza negativ cu actiunea antibioticelor, antifungicelor sau a antiviralelor de sinteza, fiind un ajutor valoros in orice tip de infectie, de la banala raceala, pana la infectiile intraspitalicesti, bacteriene sau fungice, atat de greu de tratat pe cale clasica. Trebuie retinut insa ca aceasta actiune a fost obtinuta cu ajutorul extractelor de masline bogate in oleuropeina, o substanta care, odata ingerata, se transforma in organismul uman intr-un antiinfectios redutabil, cu atat mai puternic, cu cat doza este mai mare. In tratarea unei infectii, de regula se administreaza zilnic 800-1500 mg de extract de masline, pentru perioade de timp care variaza de la 14 zile, in infectiile acute, la 120, in cazul infectiilor cronice.

Mai jos vă prezentăm o retetă simpla a preparării ceaiului din frunze de măslin

Rețetă ceai de frunze de măslin:

Ingrediente:
– 15-20 frunze uscate, e măslin
– 2-3 dl apă fiartă

Puneți frunzele în apa fiartă și lăsați-le la foc pentru încă 2-3 minute. Mențineți la infuzat pentru încă 10 minute și scoteți-le. Puteți consuma ceaiul rece sau cald; puteți adăuga miere sau lămâie, după gust. Acest ceai trebuie consumat zilnic pentru tratarea diferitelor boli. Se recomandă consumul preventiv al acestui ceai. Cel mai bine este să culegeți frunzele primăvara. Păstrați-le într-un recipient închis și protejați-le de razele soarelui.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă