Trucuri și sfaturi

Ce se întâmplă dacă pui o monedă în vaza cu flori. Vei încerca și tu

Ce se întâmplă dacă pui o monedă în vaza cu flori. Vei încerca și tu
Ce se întâmplă dacă pui o monedă în vaza cu flori. Vei încerca și tu

Acest truc este genial. Funcționează incredibil de bine, iar tu vei fi mulțumită. Iată cât de mult te ajută.

Dacă doriţi ca florile îmbobocite să se deschidă repede, după tăierea tulpinilor, puneţi-le într-un vas cu apă caldă şi lăsaţi-le timp de un minut. Apoi mutaţi-le într-un vas cu apă rece timp de 20 minute. Dacă vrei ca florile să se ofilească mai greau, puneți în vază câteva picături de vodcă şi o linguriţă de zahăr.

Pentru ca apa florilor să rămână proaspătă mai mult timp, adăugaţi o monedă în vază, scrie povesteacasei.ro. Ideal ar fi ca moneda să conţină cupru pentru că acest metal acţionează ca un acidifiant prevenind bacteriile sau ciupercile să crească şi să distrugă tulpinile florilor.

Cum sa mentii florile proaspete mai mult timp

Ingrijirea corespunzatoare a florilor incepe chiar din momentul in care l-ati primit sau cumparat. Inainte de a pune florile in apa, taiati-le cativa centimetri din tulpina. Foarte important! Taietura trebuie sa fie oblica (la un unghi de aproximativ 45 de grade). Astfel, mariti zona prin care planta isi trage apa, fiind astfel bine hidratata.

Daca ati primit flori imbobocite si doriti sa se deschida cat mai repede pentru a va bucura de frumusetea lor, atunci folositi urmatorul truc: dupa taierea explicata mai sus, puneti-le intr-un vas cu apa calda si lasati-le timp de un minut. Apoi mutati-le intr-un vas cu apa rece timp de 20 minute. In tot acest timp, florile se vor deschide la maxim. Este un tratament pe care il puteti folosi, de exemplu, la bujori.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.