?
Regina Elisabeta a II-a a iubit mult timp animalele, iar iubiții ei corgi au devenit aproape la fel de emblematici ca și ea însăși.

Un expert regal a declarat chiar pentru Newsweek că corgis au fost prima și cea mai durabilă dragoste a reginei.

“Ea iubește animalele și adoră absolut toți câinii. Întotdeauna a făcut-o. Ei au fost prima ei dragoste și vor fi ultima ei dragoste”, a declarat biograful regal, Ingrid Seward, pentru Newsweek, înainte de a se afla vestea morții monarhului.

Monarhul, în vârstă de 96 de ani, a murit în cursul zilei de astăzi, iar membrii de rang înalt ai familiei regale s-au grăbit să ajungă la Balmoral pentru a fi alături de regină.

Starea de sănătate precară a reginei a îndreptat atenția asupra animalelor sale de companie iubite, în special asupra câinilor săi și asupra a ceea ce se va întâmpla cu ei acum.

Se crede că avea aproximativ patru câini, printre care doi corgi pe nume Muick și Sandy, un Dorgi numit Candy și doi Cocker Spaniel.

Deși nu a fost făcut public un plan oficial cu privire la cine va avea grijă de câinii ei, Seward a speculat că aceștia ar putea ajunge la copiii ei.

“Îmi imaginez că de câini se va ocupa familia, probabil Andrew [deoarece] el este cel care i le-a dăruit, sunt destul de tineri, Corgi și Dorgi.”

Autoarea Penny Junor a sugerat că este posibil ca de câini să aibă grijă personalul reginei, care a fost parte integrantă în îngrijirea lor alături de ea.

“Îngrijirea câinilor a revenit uneori la lachei, dar mai ales croitoresei de încredere a reginei, asistenta și mâna dreaptă a reginei, Angela Kelly; și la pajul ei la fel de de încredere de mulți ani, Paul Whybrew, care a fost văzut plimbându-se cu regina și câinii în parodia James Bond”, a scris ea în cartea sa din 2018, All The Queen’s Corgis.

Junor a adăugat: “Amândoi sunt pasionați de câini, au acces neîngrădit la regină și se spune că sunt foarte apropiați de ea”.

Regina a apărut într-un rar rol de actriță alături de corgis-ul ei și de James Bond de atunci, Craig Daniel, într-un videoclip special pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Dragostea reginei Elisabeta pentru corgi a fost aprinsă în 1933, când i-a fost dăruit corgiul Susan cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani, iar toți corgi regali crescuți ulterior de monarh au descins din Susan. De la urcarea sa pe tron, regina a deținut peste 30 de corgi și alte animale de companie, inclusiv diferite rase de câini și cai.

Se pare că a încetat să mai crească corgi în 2015, deoarece “nu a vrut să lase niciunul în urmă”, în cazul în care ar fi murit, potrivit antrenorului de cai și consilier de lungă durată al reginei, Monty Roberts.

Dragostea Elisabetei pentru corgi este una dintre cele mai cunoscute fapte despre ea, dar mai puțin cunoscut este rolul pe care l-a jucat în crearea unei noi rase de câini, Dorgi.

Unul dintre corgi ei s-a împerecheat cu Daschundul Pipkin al Prințesei Margaret pentru a crea o încrucișare între cei doi.

Din păcate, Fergus a murit trei luni mai târziu, așa că Andrew și fiicele sale, prințesele Beatrice și Eugenie, i-au dăruit un alt corgi pe nume Sandy.

Apoi, anul trecut, regina și-a încălcat și ea propria regulă și a achiziționat un cocker spaniel de patru ani, Lissy.

Junor a descris de ce dragostea reginei pentru corgi a captat de mult timp atenția lumii.

“Este dragostea ei pentru câini, la fel de mult ca orice altceva, ceea ce permite multora dintre noi să simțim că avem o legătură specială cu”, a scris ea în cartea sa.

“Dezbracă-te de bogăție, de privilegii și de palate, iar legătura pe care o are cu câinii ei nu este diferită de legătura pe care o avem noi toți ceilalți, indiferent de poziția noastră în viață.”

Cei patru copii ai reginei, prinții Charles, Andrew și Edward, au sosit la Balmoral împreună cu soția lui Charles, Camilla, ducesă de Cornwall, și soția lui Edward, Sophie, contesă de Wessex, mai devreme astăzi.

Prințul William a călătorit cu avionul împreună cu unchii săi și Sophie, în timp ce fratele său, Prințul Harry, se pare că se află în tranzit spre castel.

Fiica lui Elizabeth, Prințesa Anne, se afla deja la castel.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă