Jucăriile sunt prezente în viața de zi cu zi a copiilor. Cei mici le iau cu ei la plimbare, la întâlnirile de joacă împreună cu prietenii și le acordă un loc special în camera lor.

Indiferent că vorbim de jucării de pluș, figurine ale personajelor preferate sau jocuri de construit, acestea sunt un element important pentru copii. 

Pe lângă bucuria de a le primi și integra în universul lor, jucăriile au un rol esențial în dezvoltarea gândirii copiilor și a capacității de a lua decizii.  

Iată de ce sunt benefice și lecțiile valoroase pe care copiii le învață când se joacă. 

Îi determină pe copii să creeze un cadru creativ de folosire a jucăriilor

Frumusețea jucăriilor este că pot fi folosite într-o multitudine de jocuri. 

Copiii creează în jurul lor numeroase povești, scenarii creative și le oferă diferite roluri. În unele jocuri își creează propria gospodărie cu proprii membri (păpuși, animăluțe de pluș). În altele, copiii joacă rolul unor constructori și își creează adevărate clădiri (folosind jocurile de construit).  

Fiecare joc și jucărie îi oferă prilejul copilului de a crea un nou univers de joacă.

Cel mic decide felul în care construiește acest univers și cum îl poate face mai distractiv. Acest lucru contribuie și la dezvoltarea imaginației și a creativității copilului.  

Îi încurajează să găsească soluții la probleme 

În timpul jocurilor, copiii se confruntă cu diferite situații noi. 

Au invitați prieteni și au nevoie să integreze noi parteneri de joacă. Doresc să își creeze un nou spațiu de joacă pentru un anumit joc (de exemplu, un “cabinet medical” pentru jocul de-a doctorul).

Toate acestea îi determină pe copii să găsească soluții. Cei mici experimentează și testează diferite acțiuni pentru a determina care se potrivește cel mai bine jocului lor. 

În plus, există o categorie specială de jocuri care îi încurajează pe cei mici să caute soluții. Jocurile de logică și gândire sunt realizate exact pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte capacitatea de a rezolva probleme.  

Dezvoltă independența celor mici 

Copiii iau decizii pentru jocurile lor, învață să se joace singuri și se adaptează la diferite scenarii de joacă.

Aceste lucruri contribuie la dezvoltarea independenței lor. 

Copiii învață să ia singuri decizii, stabilesc dacă le place rezultatul și se gândesc cum îl îmbunătățesc pe parcurs. Jucăriile le oferă celor mici această libertate și plăcerea de a fi total în control asupra situațiilor. 

VisulParintilor.ro pune la dispoziție părinților o gamă largă de jucării și jocuri. Magazinul online oferă copiilor jucării și accesorii ce le stimulează creativitatea, mișcarea, buna dezvoltare fizică și emoțională. Articolele îi ajută pe cei mici să creeze amintiri frumoase în copilărie, iar adulților le ușurează și înfrumusețează drumul ca părinte.

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.