Descoperă

Ce a găsit un bărbat atunci când a săpat o groapă adâncă în curte. Obiectul a stârnit tristețe tuturor

Ce a găsit un bărbat atunci când a săpat o groapă adâncă în curte. Obiectul a stârnit tristețe tuturor
Ce a găsit un bărbat atunci când a săpat o groapă adâncă în curte. Obiectul a stârnit tristețe tuturor

Un bărbat a făcut o descoperire care a stârnit tuturor tristețe, atunci când a săpat o groapă în curte. Clipul descoperirii a ajuns viral în mediul online.

Un obiect care amintește de război

Bărbatul a înregistrat momentul în care a găsit, în curtea sa, o cizmă veche, aparținând unui soldat american din timpuri de război.

Internauții au reușit să găsească o poză a unui soldat din acea perioadă care purta acel model de cizme, făcând parte din uniforma americană de armată.

Comori legendare pierdute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, numeroase opere de artă, artefacte și comori au fost distruse sau pierdute. Unele dintre ele au o mare însemnătate pentru istorici, dar și pentru popoarele cărora aparțineau.

Una dintre aceste comori este Camera de Chihlimbar a Rusiei, un set format din panouri care îmbrăcau o cameră de la podea la tavan, decorat cu chihlimbar, pietre semi prețioase și frunze turnate în aur.

Camera a fost dăruită lui Petru cel Mare de către Regele prusac Frederick William I, în anul 1716, ca un simbol al alianței ruso-prusace împotriva Suediei.

Atunci când nemții au invadat Uniunea Sovietică, în anul 1941, Camera de Chihlimbar se afla în orașul Pushkin. Soldații nemți au dezasamblat comoara și au mutat-o, susținând că aparține statului german.

Trei ani mai târziu, aliații au bombardat orașul în care au fost mutate panourile, existând o mare șansă ca acestea să fi fost distruse. Totuși, căutătorii de comori încă încearcă să găsească rămășițe ale valoroasei camere.

Unul dintre cele mai cunoscute obiecte pe care nemții și le-au însușit în perioada celui de-al Doilea Război Mondial este tabloul Portretul unui tânăr, al artistului Rafael.

Tabloul a fost preluat de soldații germani dintr-un muzeu al Poloniei, în anul 1939. Această operă de artă a ajuns la un general care a mutat tabloul în toate orașele în care a locuit.

Generalul a hotărât să atârne tabloul, într-un final, în castelul său din Cracovia, însă soldații americani l-au arestat pe general chiar în acel castel, câțiva ani mai târziu.

Se spune că mai mult de 800 de obiecte de artă și artefacte au dispărut din castelul din Cracovia și nu au fost regăsite nici în ziua de azi.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă