Rețetă cu imagini, pas cu pas – Castraveți gustoși și crocanți – Rețetă simplă și ușoară – Castraveți murați pentru iarnă

Ingrediente necesare:

Castraveți
Frunze de dafin
Boabe de piper negru
Mărar uscat
Frunze de hrean
Usturoi
Ardei iute
Sare (câte 3 linguri / borcan)
Zahăr (câte 1 lingură / borcan)
Oțet 70% (câte 1 lingură / borcan)
Mod de preparare:

Spălăm castraveții și punem o oală cu apă pe foc.

În fiecare borcan punem: câțiva căței de usturoi, piper boabe, 2-3 frunze de dafin, 1-2 ardei iuți, o mână de mărar uscat, 2-3 frunze de hrean și umplem cu castraveți.

Când apa dă în clocot, umplem cu ea borcanele. Le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte pentru 20-30 minute, acoperite cu un prosop.

Ulterior, scurgem lichidul și umplem borcanele din nou, cu apă fierbinte. Le acoperim cu capace și le lăsăm deoparte pentru 20-30 minute, acoperite cu un prosop.

Scurgem lichidul, adăugăm în fiecare borcan sare, zahăr și oțet după care umplem borcanele cu apă și le închidem ermetic.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Rețete