Descoperă

Când se împodobește de fapt bradul de Crăciun ca să nu ai ghinion tot anul viitor

Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Bucuria Crăciunului începe, în casele multor oameni, mult mai devreme decât spune tradiția. Multă lume împodobeşte bradul încă de pe 1 decembrie. Însă acest eveniment ar trebui să aibă loc mult mai târziu.

Originea bradului împodobit datează dinaintea erei creștine, când brazii, ramurile lor sau palmierii erau folosiți pentru diferite ceremonii. Împodobirea pomului de Crăciun este un obicei venit din Occident, de la popoarele germanice.

Istoricii și etnologii spun că, în jurul anului 1000, Sf. Boniface, care a convertit germanii la creștinism, a trecut pe lângă un grup de păgâni care venerau un stejar. De supărare acesta a tăiat stejarul și, în locul stejarului, s-a înălțat un brăduț. Sf. Boniface a luat micul pom ca semn al credinței în Dumnezeu. Dar, abia în secolul al XVI-lea creștinii practicanți au început să decoreze brazii în perioada Crăciunului.

Tradiția spune că pomul de Crăciun se împodobește în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie. Un înger sau o stea poate fi asezată în vârful pomului, reprezentând îngerii sau steaua de la Bethleem. A doua zi, copiii se bucură de darurile așezate sub pom de Moș Crăciun.

Bradul de Crăciun este un obicei occidental care a căpătat amploare, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În zilele noastre, împodobirea bradului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite tradiţii.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă