Descoperă

Cactusul Craciunului face multe flori, doar dacă e este îngijit bine! Noi îți arătăm ce trebuie să faci

Aproape incredibil de crezut că există cactus fără spini și mai ales că nici soarele nu-i place, numai apa. Dar va spunem că există, și este vorba despre cactusul de Crăciun.

Se numește astfel pentru că deobicei înflorește de crăciun sau toamna târzie. O floare îngijită corespunzător, decorează frumos orice locuință, dar cactusul de Crăciun nu înflorește des, de asta trebuie respectate unele reguli în privința îngijirii lor.

Azi vă arătăm cum trebuie îngrijită această plantă, să o ajutăm să facă multe flori.

Îngrijirea cactusului de Crăciun

Mulți fac greșeala de a îngrijii acest cactus ca pe un cactus normal. Acest cactus nu trebuie ținut mult timp într-o încăpere cu aer uscat. Dacă îl îngrijiți corect, cactusul de crăciun va înflori aproximativ chiar și 15 – 20 de ani.

Pașii îngijirii :

1. Cactusul de crăciun nu se simte bine dacă este așezat spre sud sau spre vest, deoarece lumina puternică poate să-l ardă. Temperatura ideală pe tot timpul anului este de 15 grade Celsius.

2. Vara putem să-l punem afară, pentru că are nevoie de aer, dar e important să fie udat în fiecare zi.

3. Cactusul de crăciun este o plantă pretențioasă, de asta nu trebuie deranjată în timpul germinării, adică nu trebuie mutată dintr-un loc în altul și nici măcar ghiveciul nu trebuie întors.

4. Primăvara are nevoie de îngrășământ, dar doar jumătatea din cantitatea scrisă pe ambalaj. Vara încep să-i crească crengile, iar în această perioadă doar la 2 luni trebuie fertilizat. Începând din septembrie nu mai fertilizăm până în primăvară.

5. La sfârșitul lui februarie replantăm cactusul, deoarece în perioada aceasta nu mai înflorește. E foarte important ca plantele tinere să fie replantate în fiecare an, iar cele mai bătrâne, odată la 5 ani. Trebuie să alegem un ghiveci lat, dar nu prea înalt.

6. Ghiveciul îl vom așeza într-un loc luminos, dar unde să nu bată soarele direct pe plantă. Udăm abundent, așa în puțin timp planta se va trezi și va înflori.

După ce începe să înflorească, udăm mai rar, și îi găsim un loc mai răcoros până la sfârșitul lunii martie.

La sfârșitul lui martie intră în procesul de vegetație, de asta trebuie pus la locul lui obișnuit, luminos, și vom relua sfaturile de mai sus.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă