AgromediaDescoperă

Băuturile naturale care cresc imunitatea și te scapă de răceală

Băuturile naturale care cresc imunitate și te scapă de răceală
Băuturile naturale care cresc imunitate și te scapă de răceală

Sucurile proaspete sau ceaiurile din plante au multe beneficii asupra sănătății, în special atunci când vine vorba despre gripe și răceli. Conținutul de vitamine, minerale și antioxidanți fac din aceste băuturi adevărate minuni pentru sistemul imunitar care este foarte des afectat de aceste situații.

Remediile naturale sunt alternative mult mai sănătoase, dar și mai puțin costisitoare pentru a trata afecțiunile simple, fiind folosite de mii de ani. Vă prezentăm câteva dintre aceste băuturi minune care se prepară foarte ușor și au un efect benefic confirmat de specialiși.

Sucurile naturale

Sucul de morcovi

Sucul proaspăt de morcovi este un stimulent care susține sistemul digestiv și cel imunitar. Acesta, mai ales în combinație cu două linguri de miere, poate ameliora simptomele cauzate de gripă și răceală precum durerile în gât, tusea sau bronșita. În plus, are proprietăți care încurajează o bună funcționare a tranzitului intestinal.

Una dintre cele mai benefice combinații este aceea a sucului de morcovi, cu miere și cu frunzulițe de mentă, fiind o băutură care asigură necesarul de nutrienți, în special de vitamina C.

Sucul de leuștean

Deși poate nu este un suc pe care obișnuim să-l bem des din cauza gustului mai puțin dulceag, acesta are un efect calmant în cazul apariției afecțiunilor respiratorii, cum ar fi tusea puternică sau bronșita.

Acesta poate fi amestecat cu sucul de castraveți pentru un gust mai proaspăt și trebuie consumat imediat după preparare, ideal prin presare la rece, ajutând și la detoxifierea ficatului.

Ceaiurile care fac minuni

Ceaiul de cătină

Sucul sau ceaiul de cătină este un aliment minune pentru organism, datorită conținutului mare de vitamina C. Cătina se consumă, de obicei, în combinație cu mierea, având proprietăți care combat afecțiunile respiratorii.

Fie că alegeți sucul de cătină care se poate găsi și în comerț, fie că alegeți ceaiul sau o linguriță de miere cu cătină, tratamentul este extrem de benefic pentru sistemul imunitar.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este una dintre cele mai apreciate plante, datorită multitudinii de vitamine și minerale, în special ingredientului activ gingerol care are efect antiinflamator și antimicrobian. Astfel, ghimbirul este un antibiotic natural.

Ceaiul sau sucul proaspăt de ghimbir ameliorează simptomele bolilor respiratorii, eliminând mucozitățile de la nivelul plămânilor, dar și simptomele astmului.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia