Medicul nutriționist Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai controverste mituri legat de slănina de porc. Dacă până acum slănina era considerată periculoasă pentru sănătate, în special pentru persoanele care au probleme cu colesterolul, iată că Mihaela Bilic este de cu totul altă părere.

Mihaela Bilic este cunoscută în media ca ”nutriționistul vedetelor” și de-a lungul timpului a demontat mai multe mituri legat de alimentație. Medicul nutriționist este adeptul mâncărurilor sănătoase și ne învață ce alimente să consumăm pentru a avea un stil de viață echilibrat. Recent, Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de Facebook că slănina de porc este o grăsime sănătoasă datorită conținutului de acizi grași. Totodată, medicul nutriționist spune că slănina de porc poate fi asemănată cu uleiul de măsline sau somonul.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon 🙂”, a scris doctorul pe pagina de Facebook.

Dacă acum am văzut că slănina de porc este sănătoasă pentru organismul uman, acum să vedem care sunt benefiicile pe care le aduce sănătății. Pe lângă faptul că slănina îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului, reglează și contracațiile musculare ale organelor interne, sprijină tonusul vascular și circulația sangvină.

Totodată, slănina de porc este ideală pentru durerile articulare, în cazuri de mastită sau în ameliorarea durerilor dentare. În toate aceste trei situații se folosește slănină veche sau untură topită cu care ungi sau masezi zonele afectate. De asemenea, slănina de porc este ideală și în cazul mahmurelii pentru că încetinește intoxicarea alcoolică și previne absorția rapidă în stomac.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă