Autorul descoperirii este un tânăr de 27 de ani care a anunțat imediat reprezentanții Primăriei Jidvei, dar, din păcate, povestea s-a rătăcit între Primărie și Direcția pentru Cultură.

Tânărul, originar din Mureș, a descoperit primele monede în luna august. Pentru că autoritățile nu au făcut nimic în această privință, bărbatul a postat informații despre descoperire pe rețelele de socializare.

„Polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural național din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au deschis o anchetă cu privire la posibila descoperire a unui tezaur, după ce în mediul online a fost identificată postarea unei persoane din care rezultă că în luna august a găsit 22 de monede antice din argint”, a declarat Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.

Tânărul posesor autorizat de detector de metale a sprijinit polițiștii și arheologii la descoperirea și documentarea tezaurului.

Este vorba de peste 100 de monede din argint, care datează de mai bine de 2200 de ani.

Cele 116 obiecte de patrimoniu au fost depuse la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Orașul din România în care s-a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze naturale. Comoara naturală evaluată la minim 4 miliarde de dolari

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Descoperă